HoofdnieuwsRegionaal

Fryslân investeert in Wifi

LEEUWARDEN – De provincie Fryslân wil € 600.000 investeren voor meer gratis wifi in Fryslân. Dit doet de provincie met een subsidieregeling. De gratis wifi is bedoeld voor de openbare ruimte op toeristische locaties in Fryslân. Op deze manier wil de provincie de toeristen van nog meer gemak voorzien.

Wifi-subsidie

Afgelopen zomer kregen de kernen van Langweer, Heeg, Appelscha, Woudsend en Sneek al gratis wifi via een pilot. In Harlingen gebeurt dit ook voor het eind van 2013. De provincie wil meer plaatsen in Fryslân van wifi voorzien. Daarom komt de provincie vanaf januari 2014 met een subsidieregeling. Via deze regeling kunnen toeristische locaties subsidie aanvragen voor de realisatie van een wifi-netwerk. Wanneer toeristen inloggen op het wifi-netwerk, komen ze uit op de website www.beleeffriesland.nl. Daar vinden ze informatie over de plaats waar ze op dat moment zijn.

Criteria

De provincie selecteerde op basis van het Streekplan en het Friese Merenproject 44 toeristische locaties. Deze locaties komen in aanmerking voor een subsidie. Een overzicht van de locaties staat op www.fryslan.nl. Het gaat om bepaalde stedelijke en regionale centra, regionale kernen en de Waddeneilanden. Dit zijn plaatsen met een belangrijke toeristische functie. De selectie is evenwichtig verspreid over Fryslân.

Aanvragen

Organisaties kunnen subsidie aanvragen namens een toeristische locatie. Het gaat om collectieve organisaties zoals een winkeliersvereniging, een ondernemersvereniging, een plaatselijk belang of een VVV.

Planning

Provinciale Staten besluiten in december over de subsidieregeling. Begin 2014 start de provincie met de regeling. Organisaties kunnen dan doorlopend subsidieaanvragen indienen tot 31 oktober 2014. De provincie maakt de openstelling van tevoren bekend via een provinciale advertentie en de website. Informatie over de voorwaarden en criteria staan in aanloop naar de start in 2014 ook op www.fryslan.nl.

Gedeputeerde Sietske Poepjes ziet een waardevolle investering. “Wifi is niet meer weg te denken uit de samenleving. Internet is voor toeristen steeds meer een basisbehoefte. Met deze regeling voorzien wij daarin. Fryslân investeert in een Wifilân voor zijn gasten.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button