HoofdnieuwsRegionaal

FTC Buitenpost schenkt geld aan 2 goede bestemmingen

BUITENPOST – In 2012 werd de Fietstoerclub Buitenpost ontbonden en hield op te bestaan. Het teruglopende aantal leden was hier  debet aan. Het geld dat  nog over was in kas zou een goede bestemming krijgen zo werd besloten bij het opheffen van de vereniging.

Op donderdag 30 mei werd dit besluit uitgevoerd door oud voorzitter Jelle Bijma uit Kootstertille en secretaris Thijs van der Mark uit Veenwouden.

Een cheque ter waarde van  2000 euro werd uitgereikt aan de bestuursleden van de zwemvereniging Activo, Jan Brals. Jildert van der Werk en Tineke Brals. Activo is een vereniging waarbij een grote groep van meer dan 40 leden met een beperking met hulp van veel vrijwilligers het wedstrijd zwemmen in een drietal categorieën beoefenen. Het bedrag is erg welkom volgens Jan Brals omdat ook de bezuinigingen hun sporen nalaten bij het sporten met mensen met een beperking. Bij deze tak van sport wordt wekelijks een grote groep vrijwilligers ingezet. Een tweede cheque van 2000 euro werd uitgereikt aan de bestuursleden Herre Risselada, Rob de Vink en Jaring Roosma van het IJstijdenmuseum te Buitenpost.  Dit bedrag zal worden gestoken in de educatie van het IJstijdenmuseum zo liet Risselada weten.

De aanzet tot meer educatie in het IJstijdenmuseum wordt in het najaar opgezet en er is nog meer geld nodig om dit doel te realiseren.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button