HoofdnieuwsRegionaalSport

FVVK toernooi voor damesteams

KOLLUM – Op het FVVK toernooi werd er weer gestreden met WTOC, De Lauwers en Kollum. Op papier zijn WTOC en De Lauwers de favorieten. Vorig jaar stond Friese Boys met beide teams in de halve finale en uiteindelijk werd WTOC kampioen. De volgende teams werden ingedeeld. Friese Boys 1: Tamara, Tjimkje, Ester (keeper), Boukje Hendrika, Dorina, Teatske en Hiltsje, coaches Jelle de Graaf en Coriene de Boer. Friese Boys 2: Gwenda, Ester (keeper), Janna, Tineke, Minke, Gemma, Julia en Line. Coaches Maaike Hiemstra en Hielke de Graaf.

Friese Boys 1 – WTOC 1                      1-4

Door een snelle achterstand liep Friese Boys achter de feiten aan. Tjimkje redde in de slotseconden de eer.

Friese Boys 1 – De Lauwers 2 2-3

Friese Boys-spelers lieten net als in de eerste wedstrijd hun tegenstander wel eens lopen en door een overtal kwam ook de Lauwers op een 0-3 voorsprong. In de slotfase scoorden Teatske en Tamara nog de aansluitingstreffers, maar het was te laat. De uitschakeling voor de halve finale was een feit.

 Friese Boys 1 – Kollum 2                    4-0

De laatste wedstrijd werd er als team gespeeld en Tamara (3) en Tjimkje scoorden de doelpunten.

Helaas een derde plaats.

Friese Boys 2 – WTOC 2                      0-2

Een snel genomen vrije trap werd door WTOC ingeschoten halverwege de wedstrijd. Friese Boys probeerde het wel en in de slotfase werd het nog 0-2.

Friese Boys 2 – Kollum 1                    0-0

Friese Boys kreeg de kansen, maar Minke raakte de paal en van dichtbij werden kansen gemist . In de laatste seconde een halve omhaal van Janna, die belandde op de lat. Helaas bleef het 0-0.

Friese Boys 2 – De Lauwers 1              0-1

Friese Boys moest de laatste wedstrijd winnen om druk te zetten op WTOC. De tegenstander had beide wedstrijden gewonnen, dus er moest een wonder gebeuren. Nadat Minke ongelukkig ten val was gekomen, was het aanspeelpunt weg uit het team. De Lauwers won uiteindelijk toch deze wedstrijd. Friese Boys werd uitgeschakeld en eindigde op een derde plaats. Net als twee jaar terug werden beide teams van Friese Boys voortijdig uitgeschakeld.

 

WTOC 1 werd uiteindelijk kampioen door het reserveteam uit Oudwoude te verslaan.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button