HoofdnieuwsOndernemendRegionaalSport

Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk al 25 jaar een begrip aan de Anjen!

KOLLUM – In oktober 2023 is het 25 jaar geleden dat de Praktijk voor Fysiotherapie haar deuren opende aan de Anjen 2. Daarvoor was de praktijk gevestigd aan de Meerkoetstraat in een woonhuis. Omdat ze daar uit hun jasje groeiden is een nieuwe locatie gevonden aan de Anjen, wat toen het uitbreidingsplan van Kollum was.

Het startende team bestond uit Greetje Bosma, Peter van Brummelen, Jannie Kussendrager, Mirjam Oldenhof en Wya Egberts als secretaresse. Van het toenmalige team zijn Peter, Jannie en Mirjam nog steeds werkzaam in de praktijk! Meer ruimte betekende al snel dat er meer mogelijk was op het gebied van het geven van behandelingen en al snel groeide het team fysiotherapeuten en kwam er nog een secretaresse bij. Daaruit voortvloeide wederom ruimtegebrek en in 2008 zijn er 2 behandelkamers en een vrije oefenruimte bijgebouwd. Daarmee waren ze klaar voor de toekomst.

Momenteel zijn er 11 fysiotherapeuten werkzaam en een secretaresse. Ook is een diëtist werkzaam in het gebouw. De meeste fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in een specifieke aandoening of een bepaald interessegebied. Er wordt nauw samengewerkt met andere hulpverleners rondom een patiënt, bijvoorbeeld Thuiszorg, Ergotherapie en anderen waardoor de lijntjes kort zijn en de behandeling goed aansluit bij de hulpvraag van de patiënt.

De praktijk is aangesloten bij Keurmerk Fysiotherapie waardoor de kwaliteit van de zorg gewaarborgd is. In Friesland is de praktijk aangesloten bij de  Friese Coöperatie Fysiotherapie, daar worden projecten op het gebied van fysiotherapeutische zorg uitgerold in de hele provincie door samen te werken met gemeenten en zorgverzekeraars. Dit betekent dat de praktijk vernieuwend is en meegaat met de ontwikkelingen in de zorg.

Op zaterdag 14 oktober 2023 wordt met een Open Dag stilgestaan bij het 25 jarig jubileum en wil het team de deuren van de praktijk openen en aan belangstellenden tonen wat ze allemaal in huis hebben. Er zullen workshops en demonstraties plaatsvinden, u kunt een gezondheidscheck laten doen en alle therapeuten zijn die dag aanwezig om uw vragen op bewegingsgebied te beantwoorden. Voor de kinderen is een kleurwedstrijd uitgeschreven. De kleurplaten zijn af te halen aan de Anjen 2 en in de bibliotheek.

Het programma van de open dag is te vinden op de site van de praktijk (www.fysiokollum-grijpskerk.nl) en zal huis aan huis verspreid worden. U bent van harte welkom op zaterdag 14 oktober vanaf 11 uur. De koffie staat voor u klaar!

Dit kan u ook interesseren

Back to top button