Ondernemend

Gaat Max Verstappen echt stoppen met F1?

In de sportwereld durven heel wat nieuwtjes de ronde doen. Vaak de gevolgtrekkingen van een enkele uitspraak die dan uit de context wordt gehaald. Het wordt dan een item dat zijn eigen leven gaat leiden.

Dat was ook zo nadat onze eigen, ondertussen drievoudig wereldkampioen, Max Verstappen aan de pers meldde dat hij niet van plan was om tot zijn veertigste te racen. Hij bedoelde daarmee dat hij niet in de voetsporen van oud-kampioenen Alonso en Hamilton wilde treden. Die coureurs zijn wel wat jaren ouder dan Max, en hebben toch nog langlopende contracten met hun renstal afgesloten. Maar nu al stoppen is er voor onze 26-jarige atleet nog niet bij. Fans die via VPN F1 kijken zullen nog wel enkele seizoenen van de kunsten van Max kunnen genieten.

Wie is Max Verstappen?

Max Verstappen is een autocoureur die geboren werd op 30 september 1997 in het Belgische Hasselt. Hij stamt af van bekende namen in de autosport. Namen zoals Jos Verstappen, ook Formule 1 rijder, en Sophie Klumpen een bekende kartster.

Maar al is hij geboren over de grens, voelt Max zich helemaal Nederlander. Hij was zijn  hele leven altijd omringd door Nederlanders. Dat is dan ook de reden dat Max er voor gekozen heeft om niet voor de Belgische, maar voor de Nederlandse kleuren te racen. Die beslissing heeft ons land voor eens en altijd op de kaart van de internationale autosport geplaatst.

De prestaties van Max Verstappen

Verstappen begon al als vierjarige al met karting. Hij zou vlug een natuurtalent blijken, en op 17-jarige leeftijd zat hij als jongste coureur ooit achter het stuur van een Formule 1 wagen. Dat was in 2015 tijdens de Grote Prijs van Australië voor Toro Rosso, het tweede team van red Bull. Hij zou Red Bull niet meer verlaten, en nu bijna tien jaar later heeft hij de derde wereldtitel bij die renstal binnengehaald.

Verstappen deed nog wel meer records sneuvelen. Aan het begin van carrière waren dat er twee:

  • Hij werd niet alleen de jongste deelnemer, maar ook jongste winnaar van een F1 wedstrijd.
  • In Spanje stond hij een jaar later als 18-jarige op het podium. Het maakte hem ook de eerste Nederlander ooit die een Formule 1 race won.

De grote zegetocht in het Formule 1 begon in 2021. Max zette daarvoor wel al enkele mooie prestaties neer. Maar dat jaar ging hij de strijd aan om een eind te maken aan zeven jaar overheersing van Lewis Hamilton en Mercedes. Het werd een nipte strijd, die uiteindelijk door Verstappen gewonnen werd. Hij was de eerste Nederlander die wereldkampioen Formule 1 werd.

Maar Max reed nog meer records aan diggelen. In 2022 was hij in oktober al zeker van de wereldtitel. Aan het einde van dat seizoen schreef hij nog een exclusieve prestatie op zijn naam. Hij haalde vijftien overwinningen tijdens één seizoen. Daarmee sneuvelden de oude records van Vettel en Schumacher.

Het seizoen 2023 is opnieuw een succesverhaal:

  • Hij brak zijn eigen record met nu al zeventien overwinningen in één seizoen, waarvan tien op een rij.
  • Het zal dan ook geen verrassing zijn dat Verstappen ook wat betreft het aantal punten in één seizoen nu al alle records breekt.

Verstappen nu al stoppen?

Het is vrij duidelijk is dat deze sporter nog heel wat te bieden heeft. Hij wordt nu al tot een van de allergrootste coureurs ooit gerekend. Maar Max zelf heeft de sportwereld verzekerd dat hij nog wel eventjes doorgaat.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button