HoofdnieuwsRegionaal

Garagehouder uit Oudwoude verdacht van sjoemelen met BPM

OUDWOUDE – Dinsdag heeft de FIOD een doorzoeking gedaan bij een 51-jarige garagehouder uit Oudwoude op verdenking van belastingfraude. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie en 7 personenauto waaronder BMW’s.

De man importeert luxe auto’s. Geïmporteerde auto’s moeten geregistreerd worden in het Nederlands kentekenregister, waarna de verschuldigde BPM (Belasting van personenauto’s en motorrijwielen) moet worden voldaan. De waarde van de auto wordt bepaald aan de hand van koerslijsten die de Belastingdienst heeft goedgekeurd. De waarde van de auto is bepalend voor de hoogte van de verschuldigde BPM.

Uit onderzoek is gebleken dat de garagehouder vermoedelijk sjoemelde met de kilometerstanden van de auto’s. Vanaf 2013 tot heden vulde de man mogelijk voor 142 auto’s een hogere kilometerstand in waardoor de waarde van de auto’s lager werd. Dat leidde tot een lagere BPM. Het nadeel is berekend op minimaal € 352.000.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen
De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat mensen juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt de Staat inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Foto: FIOD

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button