HoofdnieuwsRegionaal

Gasboring NAM-locatie Kollumerpomp

KOLLUMERPOMP – Begin juni start de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) met de verhuizing van een boorinstallatie naar NAM-locatie Kollumerpomp aan de Kwelderweg. De NAM start half juni met het boren van een put op de locatie. De boring zal tot ongeveer half september in beslag nemen.

Werkzaamheden boorinstallatie
De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp een moderne boorinstallatie met een hoogte van ongeveer dertig meter. Op de locatie wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week gewerkt. Rondom de boorinstallatie staat tijdelijk materieel dat nodig is voor de uitvoering van de boring. Indien nodig worden op en rondom de locatie diverse voorzorgs-maatregelen genomen om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.
Kollum-gasveld
De boring vanaf de locatie Kollumerpomp gaat naar het kleine gasveld dat we Kollum noemen. De NAM hoopt 0,5 miljard m3 gas aan te treffen. Met deze hoeveelheid gas kun je provincie Friesland 1 ½ jaar lang van gas voorzien. Het gasveld onder Kollumperpomp is één van de 175 kleine gasvelden waaruit de NAM gas wint. Ter vergelijking, het grote Slochteren-veld heeft een volume van 2.800 miljard m3 en is dus een heel groot gasveld.
Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u gedurende 24 uur per dag contact opnemen met de Centrale meldkamer van de NAM, (0592) – 36 40 00.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button