Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Onthulling informatieve picknickbank door gedeputeerde Kramer

KOLLUM/OENKERK – Donderdagmorgen is bij Stania State de eerste van elf in de regio verspreide informatieve picknickbankjes door gedeputeerde Joh. Kramer onthuld. Kramer onthulde de picknickbank door het weghalen van een picknickmand en –kleed in het bijzijn van ruim 65 belangstellenden.

Om toeristen en inwoners te laten zien hoe mooi en uniek ons Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden is, zijn er elf picknickbanken ontworpen. Deze zijn allemaal voorzien van een interactief, kleurrijk tafelblad met de Falkplankaart met informatie over de omgeving gericht op zowel toeristen als inwoners van het gebied. De banken staan op locaties waar de verscheidenheid van het landschap goed naar voren komt, informatievoorziening veelal al aanwezig is (bijvoorbeeld een museum) en bezoekers via het tafelblad en QR codes een beeld krijgen hoe bijzonder dit stukje Fryslân is.

Naast Stania State zijn de picknickbanken te vinden bij Museum De Sûkerei in Damwâld, Landbouwmuseum De Brink in Veenklooster, Jachthaven De Rijd in Kollum, Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost, De Spitkeet in Harkema, Paviljoen De Leyen in Rottevalle, Passantenhaven de Komerk in Eastermar, Streekmuseum-Volkssterrenwacht in Burgum, De Zilveren Maan in De Westereen en Jachthaven Oudega in Oudega (sm).

Dit initiatief is tot stand gekomen door samenwerking tussen de vereniging Noardlike Fryske Wâlden, Staatsbosbeheer en de bij het Nationaal Landschap betrokken gemeenten.

Foto’s: Binne-Louw Katsma en Jelke Jongsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button