HoofdnieuwsRegionaal

Geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost van 20 t/m 24 februari

BUITENPOST – In de voorjaarsvakantie zijn er werkzaamheden aan het spoor voor het project ESGL (Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden).

Tussen Leeuwarden en Buitenpost worden in Hurdegaryp en Feanwâlden twee tunnels ingeschoven. Arriva zet bussen in.

Gevolgen voor de treinreis:

  • Op woensdag 20 tot en met zondag 24 februari 2019 rijden er geen spitstreinen tussen Zuidhorn en Groningen en geen sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen. De stoptreinen rijden wel tussen Buitenpost en Groningen. Tussen Leeuwarden en Buitenpost rijden er zowel snelbussen als stopbussen van Arriva.
  • Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.
  • Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Geldig vervoerbewijs
Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Inchecken in de bussen is niet mogelijk. Je moet daarom met je ov-chipkaart ingecheckt zijn op het treinstation waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het treinstation van bestemming.

Uitzondering is station Leeuwarden. Hier is het mogelijk om in- en uit te checken bij de bushalte.

Vervangend vervoer

De bussen die ingezet worden als vervangend vervoer vertrekken in Leeuwarden vanaf het busstation Halte K en op de andere stations ook op het voorplein van het station.

Reisplanner

Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app, in de reisplanner op www.arriva.nl of via OV-reisinformatie: 0900 – 9292 (€0,90 p.m.).

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button