HoofdnieuwsRegionaal

Gehele oppositie Achtkarspelen dient motie van treurnis in

BUITENPOST – Donderdag 25 juni hebben de oppositiepartijen CDA, ChristenUnie en VVD een motie van treurnis ingediend richting wethouder van der Veen (FNP).

Deze partijen spreken hun treurnis uit over het feit dat de wethouder tijdens de raadsvergadering van 26 maart j.l. sterk de indruk heeft gewekt dat alle sportclubs akkoord zijn met de verschuiving van de aansprakelijkheid, terwijl een aantal dagen later bleek dat 8 sportclubs middels een brief aangaven niet akkoord te zijn met de verschuiving van de aansprakelijkheid.

Volgens de drie oppositiepartijen mogen inwoners van de gemeente Achtkarspelen er op vertrouwen dat de gemeenteraad van Achtkarspelen de juiste beslissingen maakt op basis van de juiste informatie. Dat is volgens deze drie partijen niet gebeurd. De coalitiepartijen FNP en GBA gaven als reactie dat zij nog steeds het volste vertrouwen hebben in de wethouder.

Coalitiepartij PvdA toonde wel begrip voor deze motie van treurnis omdat ook zij geschrokken waren van de brief waarin 8 sportclubs aangaven niet akkoord te zijn. Vanwege meerdere afwegingen besloot de PvdA uiteindelijk om niet in te stemmen met deze motie van treurnis.

De gehele oppositie maakte een duidelijk statement: “Als raad hebben wij recht op juiste en volledige informatie. Wij constateren nu tegenstrijdigheden en deze motie van treurnis is geeft wat de oppositie betreft dan ook de grens voor de wethouder aan. De oppositie staat voor het in vertrouwen en in alle openheid met elkaar werken in het belang van onze inwoners”.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button