112HoofdnieuwsRegionaal

Gemeente Achtkarspelen treedt op tegen vandalisme

TWIJZELERHEIDE – Een schadevergoeding van 75 euro en een werkstraf van 24 uur; dat is de straf die door het Openbaar Ministerie is opgelegd naar aanleiding van brandstichting en vernieling in Twijzelerheide eerder dit jaar. De minderjarige daders, beide aanwezig bij de hoorzitting, hebben de straf geaccepteerd.

Meerdere vernielingen in Twijzelerheide
In oktober van dit jaar werd in Twijzelerheide op meerdere locaties en op verschillende momenten brand gesticht. Daarbij ontstond voor honderden euro’s schade aan wegdek, bomen, groen, straatlantaarns en diamantkoppalen. De gemeente deed aangifte van vernieling en diende een verzoek tot schadevergoeding in. Het Openbaar Ministerie deed onlangs uitspraak in deze zaak.

Daders worden voor het Openbaar Ministerie gebracht
De minderjarige daders kregen een werkstraf van 24 uur en moeten ieder 75 euro schadevergoeding betalen. Beide hebben de aan hen opgelegde straf geaccepteerd. Burgemeester Oebele Brouwer: “Daar waar sprake is van het opzettelijk vernielen van eigendommen van de gemeente, zullen wij aangifte doen. In dit geval kon 75 euro schade worden toegerekend aan en verhaald op deze individuele daders. De schadevergoeding dekt weliswaar niet het totale schadebedrag die maand in Twijzelerheide, maar het is een signaal dat het vernielen van openbare eigendommen niet onbestraft blijft.”

Een feestelijke jaarwisseling
Vorig jaar ontstond rondom de jaarwisseling voor duizenden euro’s aan schade door vernieling, vuurwerk en brandstichting. “Het nieuwe jaar inluiden met een feestje hoort erbij en dat is iedereen van harte gegund. Zeker nu het weer kan. Dat kan echter ook zonder andermans eigendommen te vernielen. Ik wens iedereen een feestelijke, veilige jaarwisseling en een goede start van het nieuwe jaar,” aldus de burgemeester.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button