HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Gemeente Dantumadiel leidt ambassadeurs op voor de M-campagne: “Ken jij een drugsdealer?”

DAMWÂLD – De gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel en politie Team Noordoost Fryslân maken zich zorgen over de toenemende mate van drugshandel in de regio. Zij willen drugscriminelen stoppen en starten samen met Meld Misdaad Anoniem (M.) de campagne: ‘Ken jij een drugsdealer?‘.
De campagne roept inwoners op om signalen van drugscriminaliteit anoniem te melden. Want zonder informatie kunnen politie en gemeente drugscriminelen niet aanpakken.

Opleiding ambassadeurs
Behalve dat inwoners wordt gevraagd zaken te melden, worden ook zogeheten “ambassadeurs” opgeleid door M. Deze ambassadeurs komen uit beroepsgroepen die in de gemeente actief zijn en daardoor veel contact hebben met inwoners. Denk hierbij aan medewerkers van het gebiedsteam, hulpverleners, maar ook het onderwijs is hierbij betrokken. Zij kunnen mensen doorverwijzen naar ‘M ’bij vermoeden van drugshandel. De  tips kunnen volstrekt anoniem  worden doorgegeven.

 Wat doet M?
Meld Misdaad Anoniem (M.), is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal.
Burgemeester Sicko Heldoorn van Dantumadiel onderstreept het belang van melden: “Getuigen van vermoedelijke drugshandel durven vaak niet te melden. Zij zijn bang voor de gevolgen van het doen van een melding. Voor ons is die informatie juist cruciaal om de drugscriminaliteit aan te kunnen pakken. Daarom ben ik erg blij dat de gemeente, de politie en de hulpverleners de handen ineenslaan om mensen bewust te maken van de noodzaak om drugscriminaliteit te melden, desnoods anoniem.”

Melden werkt!

Jaarlijks worden er dankzij M.-meldingen veel zaken opgelost. In een klein dorp in de gemeente Dongeradeel is afgelopen dinsdag mede door een anonieme melding een hennepkwekerij opgerold. In totaal heeft M. in 2015 16.400 meldingen doorgestuurd naar de politie en andere partners. Mede op basis van deze M.-meldingen zijn vorig jaar ruim 1.900 verdachten aangehouden, ruim 1.100 misdrijven opgelost en 113 misdrijven voorkomen.

Bereikbaarheid

Melden kan 24/7 via meldmisdaadanoniem.nl.
Daarnaast is M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is gratis.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button