HoofdnieuwsRegionaal

Gemeente Dongeradeel geeft subsidie voor armoedebestrijding

DOKKUM – De gemeente Dongeradeel verleent Stichting Urgente Noden Friesland (SUNF) een subsidie van ruim €3.500,-. SUNF levert een bijdrage aan het bestrijden van armoede. De stichting organiseert en beheert een giftenbudget dat geheel ten goede komt aan inwoners van Friesland die financieel in nood zitten. Steeds meer mensen doen een beroep op deze ondersteuning, ook vanuit Dongeradeel. Vanaf 2014 ontvangen gemeenten structureel middelen voor versterking van armoede- en schuldenbeleid. De door SUNF gevraagde bijdrage wordt uit deze middelen betaald.

Samenwerking kan aanpak versterken
In de gemeente Dongeradeel is een eigen noodfonds actief, namelijk Stichting Sociaal Noodfonds Dongeradeel (SSND). Dongeradeel draagt de komende jaren €10.000,- per jaar bij aan dit noodfonds. In 2012 heeft dit noodfonds overleg gevoerd met SUNF om samenwerking te verkennen, maar dat heeft toen niet tot een overeenkomst geleid. Inmiddels zijn de partijen opnieuw in gesprek gegaan om tot samenwerking te komen. Samenwerking kan ervoor zorgen dat beide noodfondsen elkaar versterken.

Eenduidig armoedebeleid in de regio
Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Ferwerderadiel werken de komende tijd samen aan eenduidig armoedebeleid. Hier worden ook de SUNF en SSND bij betrokken.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button