Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Gemeente en installatiebedrijf planten symbool van duurzaam ondernemen

DOKKUM – Op maandag 2 maart plantten wethouder Sicco Boorsma en Corinna Scharringhausen van ASN Installaties uit Dokkum samen een appelboom van een oud appelras bij het bedrijfspand van ASN Installaties aan de Birdaarderstraatweg 127 in Dokkum. ASN Installaties won op 18 november 2014 tijdens het Koplopersymposium de Koploperprijs voor duurzaam ondernemen. De prijs bestond onder andere uit een appelboom van een oud appelras. Hiervoor is het Koploperproject een samenwerking aangegaan met Fruit in Fryslân. Deze stichting wil oude appelrassen terugbrengen in het Friese landschap.

De gemeente Dongeradeel organiseerde in 2014 voor de eerste maal een Koploperproject in haar gemeente. Tijdens een Koploperproject gaan 5 tot 15 ondernemers gedurende een periode van negen maanden intensief aan de slag met duurzaam ondernemen. ASN Installaties nam met nog acht bedrijven van de gemeente Dongeradeel en Tytsjerksteradiel deel aan de competitie voor de Koploperprijs. De jury koos ASN Installaties als winnaar, onder andere vanwege de vele concrete stappen die het bedrijf had gezet op het gebied van duurzaam ondernemen en zijn volledige en professionele presentatie.

Wethouder Sicco Boorsma en Corinna Scharringhausen groeven gezamenlijk bij het pand van ASN Installaties een groot gat voor de appelboom. De appelboom is van het oude appelras Lemoen. De verwachting is dat de boom over enkele jaren smakelijke appels gaat dragen, die de medewerkers van ASN Installaties kunnen eten. Corinna Scharringhausen: “Het planten van de appelboom bij ons bedrijfspand is voor ons een mooi symbool voor de duurzame stappen die wij als bedrijf hebben gezet en in de toekomst nog gaan zetten.” Wethouder Sicco Boorsma is enthousiast over het Koploperproject in zijn gemeente. “Door duurzaam te ondernemen, kunnen bedrijven in onze gemeente niet alleen geld besparen, maar zich ook onderscheiden van hun concurrenten.”

Het Koploperproject

Het Koploperproject maakt deel uit van een groot provinciaal initiatief om bedrijven en organisaties in de provincie te betrekken bij versterking en verduurzaming van de regionale Friese economie. De afgelopen jaren is het Koploperproject uitgegroeid tot een netwerk van duurzame bedrijven en organisaties in Fryslân. Dit initiatief wordt ondersteund door de provincie Fryslân en diverse Friese gemeenten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button