HoofdnieuwsRegionaal

Gemeente gaat onkruid aanpakken

KOLLUM – De gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a. willen voor de zomervakantie de achterstand in onkruidbestrijding hebben weggewerkt. De komende weken zal de aannemer daarom extra materieel hiervoor inzetten.

Onkruidbestrijding kost meer tijd
Op dit moment kost de onkruidbestrijding meer tijd. Sinds mei 2015 is namelijk het gebruik van chemische middelen (glyfosaat) voor de bestrijding verboden. Er mag nu alleen gebruik worden gemaakt van alternatieve manieren. Bijvoorbeeld met heet water of met hete lucht.
De alternatieve manier van bestrijding is niet te vergelijken met de chemische manier van onkruidbestrijding. Na één behandeling sterft het plantje niet af wat bij chemische bestrijding wel het geval is. Door herhaaldelijk te behandelen, zal het plantje uitputten en uiteindelijk afsterven. Daarnaast is het belangrijk om de verharding schoon te hebben en te houden.
Dit voorkomt namelijk dat onkruid gaat ontkiemen in het opgehoopte vuil.

U kunt mee helpen
Om de bestrijding van onkruid zo vlot mogelijk te laten verlopen hebben we u ook nodig.
De machines die worden gebruikt hebben ruimte nodig. Vaak staan geparkeerde auto’s in de weg, daardoor kunnen de machines niet overal bij. Ook helpt het als u op tijd de heg snoeit of onkruid tegen schuttingen en hekjes te verwijderd. Zo wordt overgroei op tegelpaden voorkomen.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

3 reacties

  1. Ge parkeerde auto’s staan niet in de weg parkeerplaatsen gewoon niet goed aangelegd, het bekende oorzaak en gevolg maar nee gewoon probleem bij de parkeerder neerleggen, de wereld op zijn kop.

  2. Glofosaat is % veilig mits de gebruiker de moeite neemt om het etiket en dosering goed te lezen . Greenpeace zet de politiek en de consument op het verkeerde been .en het is veel goedkoper en heeft een beter resultaat

  3. Als je niet meer chemische middelen kan gebruiken , dan lijkt het mij verstandig dat de gemeenten eerst maar eens een week stage moeten lopen bij een biologische akkerbouwer .
    Dan kom je erachter dat onkruid bestrijding zoals Gemeenten het willen doen . Op kiemend onkruid moet en om de week herhaald moet worden anders heeft het totaal geen effect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button