HoofdnieuwsRegionaal

Gemeente Kollumerland c.a. sluit overeenkomst voor kringloopwinkel Raderwerk in Kollum

KOLLUM – Op maandagmorgen is in het gemeentehuis van Kollumerland c.a. een overeenkomst ondertekend door burgemeester Bearn Bilker en directeur Peter Rutgers van WerkPro. Het is een overeenkomst voor de exploitatie van een kringloopbedrijf annex recyclingbedrijf in Kollum. Aansluitend overhandigden de wethouders Paul Maasbommel en Jelle Boerema de sleutel van het winkelpand Voorstraat 122 te Kollum aan WerkPro. In dit pand was voorheen TerStal gevestigd.

Doel

Doel van de overeenkomst is om te komen tot een professionalisering van de huidige kringloopwinkel, het tegengaan van de leegloop van de Voorstraat in Kollum, het terugwinnen van grondstoffen en het inrichten van een instituut voor zinvolle dagbesteding. Op termijn kan dit leiden tot meerdere activiteiten die een bijdrage leveren aan maatschappelijk zinvolle doelstellingen.

 

Werkwijze
De kringloop/recyclingbedrijf Raderwerk gaat fungeren als instelling voor doelgroepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en zorg in het kader van de Participatiewet (voorheen Wet werk en bijstand) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Binnen het bedrijf kunnen werk/leertrajecten en vormen van bedrijfsmatige dagbesteding worden geboden aan mensen die niet of nog niet optimaal kunnen deelnemen aan de samenleving.

Hiermee wordt (deels) voldaan aan de zorgplicht die de gemeente wordt opgedragen binnen de drie decentralisaties van wetgeving en met name de participatiewetgeving.


Twee beleidsvelden

Naast de doelen uit de participatiewetgeving vormen de activiteiten met betrekking tot herbruikbare en recyclebare reststoffen de tweede belangrijke pijler van deze onderneming. Het bedrijf  gaat dienen als uitvoeringsonderdeel van een instelling die zich bezighoudt met recycling, demontering en segmentering van grof huishoudelijk afval en de inname van gescheiden aangeboden grondstoffen.

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button