HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Gemeente start campagne ‘Ken jij een drugsdealer?’

DAMWÂLD – De gemeente en de politie van Dantumadiel maken zich zorgen over de toenemende mate van drugshandel in de regio. Zij willen drugscriminelen stoppen en starten samen met Meld Misdaad Anoniem (M.) de campagne: ‘Ken jij een drugsdealer?‘. De campagne roept inwoners op om signalen van drugscriminaliteit anoniem te melden. Want zonder informatie kunnen politie en gemeente drugscriminelen niet aanpakken.


Wat doet M.?

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving.

 

Durf te melden

Vanmorgen startte de campagne met een workshop die in totaal aan zo’n honderd medewerkers van scholen, gebiedsteams en jongerenwerkers in de gemeente wordt gegeven. In de workshops legt M. uit wie M. is, wat M. doet en dat M. een veilige en betrouwbare plek is voor tipgevers. Hulpverleners zijn wegwijs in de wijk en betekenen veel voor de inwoners. Het is dan ook van belang dat zij kunnen wijzen op het bestaan van Meld Misdaad Anoniem.

 

Burgemeester Sicko Heldoorn was aanwezig bij de eerste workshop en benadrukte het belang van melden: ‘Getuigen van vermoedelijke drugshandel durven vaak niet te melden. Zij zijn bang voor de gevolgen van het doen van een melding. Voor ons is die informatie juist cruciaal om de drugscriminaliteit aan te kunnen pakken. Daarom ben ik erg blij dat de gemeente, de politie en de hulpverleners de handen ineenslaan om mensen bewust te maken van de noodzaak om drugscriminaliteit te melden, desnoods anoniem.’

 

Melden werkt!

Jaarlijks worden er dankzij M.-meldingen veel zaken opgelost. In totaal heeft M. in 2015 16.400 meldingen doorgestuurd naar de politie en andere partners. Mede op basis van deze M.-meldingen zijn vorig jaar ruim 1.900 verdachten aangehouden, ruim 1.100 misdrijven opgelost en 113 misdrijven voorkomen.


Bereikbaarheid

Melden kan 24/7 via meldmisdaadanoniem.nl. Daarnaast is M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button