HoofdnieuwsRegionaal

Gemeentehuizen in blauw licht

KOLLUM – Het gemeentehuis van Kollum staat van 2 tot 9 april 2016 in een blauw licht. De gemeente Kollumerland c.a. doet mee aan ‘Light it up Blue’ (LIUB). Dit is een actie in het kader van de landelijke Autismeweek.

Zaterdag 2 april 2016 is de Wereld Autisme Dag, waarbij autisme letterlijk in het licht wordt gezet. De zes gemeentehuizen in Noordoost Fryslân, het kantoor van De Friesland en de Achmea-toren doen mee aan ‘Light it up Blue’. Het blauwe licht vraagt niet alleen aandacht voor de unieke talenten en vaardigheden, maar ook voor de behoeften van mensen met autisme. Het thema van deze Autismeweek is ‘sport en bewegen’.

Er worden in de regio diverse activiteiten georganiseerd. Zo wordt een fotowedstrijd georganiseerd om de gemeentehuizen in het blauwe licht vast te leggen. Ook is er een puzzeltocht langs de gemeentehuizen (Buitenpost, Burgum, Damwâld, Dokkum, Ferwert en Kollum).

Fotowedstrijd
Ook is er een fotowedstrijd georganiseerd waarbij het doel is om de gemeentehuizen in het blauwe licht zo mooi mogelijk op de foto te zetten. De foto’s worden beoordeeld door een professionele jury onder leiding van Willem Asma. De inzender met de mooiste foto krijgt een mooie prijs. Foto’s kunnen ingestuurd worden via: [email protected]

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button