HoofdnieuwsRegionaal

Gemeenten Noordoost Fryslân doen mee met landelijke Burgernetcampagne

DAMWÂLD – Op 6 september gaat de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ van start. Ook gemeente Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. doen mee. De burgemeesters van de drie gemeenten roepen alle inwoners op zich nu aan te melden op www.burgernet.nl. “Samen kunnen we de regio nóg veiliger maken. Want hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden.”

Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties met succes kunnen worden afgesloten. Want samen zien we méér. Op dit moment hebben de drie gemeenten gezamenlijk al 3451  Burgernetdeelnemers. Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan vandaag nog naar www.burgernet.nl om u te registreren.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button