HoofdnieuwsRegionaal

Gemeenteraad Achtkarspelen geïnstalleerd

BUITENPOST – De gemeenteraad van Achtkarspelen is op donderdag 27 maart geïnstalleerd. Eenentwintig raadsleden legde tijdens de bijzondere raadsvergadering de eed of belofte af. Zij vormen de komende vier jaar de volksvertegenwoordiging van de gemeente. De raad telt zes nieuwe raadsleden: Lydeke Zandbergen (CDA), Jouke Spoelstra (CDA), Harjan Bruining (CDA), Yde van Kammen (FNP), Aafke Postma (CDA) en Sierd Vegelin (GBA).

iPad winnares

Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering reikte burgemeester Gerben Gerbrandy een iPad uit aan Tamara van der Wiel uit Boelenslaan. Bij de gemeenteraadsverkiezingen verlootte de gemeente Achtkarspelen een iPad onder de jongeren die voor het eerst mochten stemmen. Tamara was de gelukkige winnares.

De nieuwe gemeenteraad van Achtkarspelen

CDA: Lydeke Zandbergen, Jouke Spoelstra, Harjan Bruining, Meindert Talma en Romke van der Wal

FNP: Marten van der Veen, Sjoerd Groenhof, Maaike Dotinga, Sake van der Meer, Tjibbe Brinkman en Yde van Kammen

PvdA: Gerda Postma, Aafke Postma en Theun Nicolai

ChristenUnie: Klaas Antuma, Ypie Spoelstra en Douwe van oosten

GBA: Max de Haan, Sierd Vegelin en Frans Hoekstra

VVD: Lineke Kingma

 

De gemeenteraad vergadert in de nieuwe samenstelling voor het eerst op 3 april tijdens de informatiecarrousel. Deze openbare vergadering begint om 19.30 en vindt plaats in het gemeentehuis Buitenpost. Kijk op www.raad-achtkarspelen.nl voor meer informatie.

 

Foto 1: Burgemeester Gerben Gerbrandy reikt een iPad uit aan Tamara van der Wiel

Foto 2: De nieuwe raadsleden van Achtkarspelen, vlnr Jouke Spoelstra (CDA), Harjan Bruining (CDA), Lydeke Zandbergen (CDA), burgemeester Gerben Gerbrandy, Aafke Postma (PvdA), Sierd Vegelin (GBA) en Yde van Kammer (FNP)

 

Foto’s: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button