HoofdnieuwsRegionaal

Gemeenteraad bespreekt mogelijkheden vluchtelingenopvang Achtkarspelen

BUITENPOST – Op verzoek van de gemeenteraad heeft het college van b&w de mogelijkheden onderzocht voor de opvang van vluchtelingen in Achtkarspelen. Er is nu nog geen besluit genomen.

Het college heeft vier scenario’s op een rijtje gezet: crisisopvang, noodopvang, een asielzoekerscentrum en de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Het college heeft dit in een notitie ‘Vluchtelingenopvang in Achtkarspelen’ uitgewerkt. De gemeenteraad behandelt de notitie op 23 en 31 maart.

Dinsdag 15 en woensdag 16 maart vinden er op het gemeentehuis in Buitenpost bijeenkomsten plaats. Deze bijeenkomsten zijn georganiseerd om belanghebbende organisaties en instellingen inzicht te geven in het proces van vluchtelingenopvang. Tijdens deze bijeenkomsten worden geen besluiten genomen.

Woensdag 23 maart is er een informatiecarrousel. Dan informeert het college de raad over de notitie ‘Vluchtelingenopvang in Achtkarspelen’. Donderdag 31 maart wordt er een raadsvergadering gehouden. Dan neemt de raad een voorgenomen.

Iedereen is van harte welkom om de openbare vergadering op 23 en 31 maart a.s. bij te wonen. Belanghebbenden mogen inspreken. Als u wilt inspreken, dan verzoeken wij u dit een dag voor de bijeenkomst voor 12.00 uur te melden bij de Raadsgriffie via telefoonnummer: (0511) 548254 of 548698.

Alle informatie over opvang van vluchtelingen in Achtkarspelen is terug te vinden op www.achtkarspelen.nl/opvang.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button