Ondernemend

Geniet maximaal van je tuin met zwembad!

Het duurt nog even voordat het echt zomer is, maar als het eenmaal zo ver is, dan willen we zoveel mogelijk buiten zijn. Heb je een tuin, dan is dat natuurlijk helemaal mooi. Dit maakt het namelijk mogelijk om een zwembad te kopen en lekker een frisse duik te nemen wanneer je maar wilt. Staat een zwembad kopen ook op jouw agenda, maar weet je nog niet zo goed waar je allemaal op moet letten? Lees dan gauw verder, want hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over een zwembad aanschaffen voor in de tuin!

Welke soorten zwembaden?

Er is veel mogelijk als je een zwembad gaat kopen voor in de tuin. Om te beginnen kun je bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad kopen. Hiermee bedoelen we niet een klein kinderbadje, want er zijn ook “volwassen” zwembaden die opblaasbaar zijn en waar je met meerdere volwassenen comfortabel in kunt zitten! Dankzij de zachte randen van een opblaasbaar zwembad is het ook veilig voor als je kleine kinderen hebt. Er zijn geen scherpe hoekjes waar je je eventueel aan kunt bezeren. Wil je toch liever iets stevigs? Dan is een frame zwembad ook een optie. Deze zijn makkelijk in elkaar te zetten en zijn net als de opblaasbare varianten ook in diverse formaten verkrijgbaar.

Hoe zit het met zwembadonderhoud?

Als je een zwembad hebt, dan is het belangrijk dat je het goed onderhoudt. Zo gaat het zwembad lang mee en kun je er optimaal van genieten. Bij de meeste zwembaden krijg je standaard een filterpomp meegeleverd. Is dat niet het geval, dan is het aan te raden om er een aparte pomp bij te bestellen. Deze pomp zorgt er namelijk voor dat het zwembadwater schoon blijft. Het is sowieso belangrijk om het zwembad zo nu en dan schoon te maken met speciaal schoonmaakmiddel. Verder kun je met zuigers, schepnetten, borstels, pH tabletten en chloor het zwembad proper houden.

Handige accessoires om het leuker te maken

Tenslotte kun je een aantal accessoires kopen om het maximale uit je zwembad te halen. Je kunt bijvoorbeeld een zwembadverwarmer kopen om het water op temperatuur te houden. Zo blijft het water altijd aangenaam om in te zwemmen, ook als het buiten een beetje is afgekoeld. Verder kun je een afdekzeil en een grondzeil kopen om het zwembadwater te beschermen tegen vuil als je het tijdelijk niet gebruikt. Vergeet ook zeker niet speelgoed zoals opblaasbare figuren te kopen, want deze maken jouw poolparty pas echt compleet!

Dit kan u ook interesseren

Back to top button