HoofdnieuwsRegionaal

Genieten van Natuursprong in het Hossebos

BUITENPOST – Juni is Natuursprongmaand bij NME-Achtkarspelen. Nu al staat de teller op 400 kinderen, die in beweging zijn met het educatieve speelprogramma Natuursprong in speelbos het Hossebos bij Drogeham!

Op zaterdag 14 juni deden ruim 180 kinderen uit heel Friesland mee  aan ‘Natuursprong’  in het kader van de jaarlijkse provinciale jeugdvogelwachtdag.

Natuur- en Milieueducatie van gemeente Achtkarspelen  had  die dag een educatief en speels programma  voor de jeugd in petto:  polsstokspringen, slootjevissen,  vogel-memory, chocoladerivier, mijnenveld, touwbalanceren, stoksnijden en een parcours stonden op het programma. Onder begeleiding van vijf vrijwillige NME-begeleiders zijn alle activiteiten goed bezocht.

De kinderen, de aanwezige ouders en begeleiders  lieten  weten dat ze genoten hadden van deze dag in de natuur.

Via de basisscholen in Achtkarspelen, die vorig jaar voor het eerst kennis maakten met het programma, gaan 220 kinderen deze maand met hun klas het bos in. Natuursprong is een speel- en beweegprogramma voor kinderen van 4-12 jaar , in en met de natuur. Het programma kent geschikte activiteiten voor elke leeftijdsgroep, zowel voor kinderen die voor het eerst met de natuur in aanraking komen, als voor kinderen die in het groen zijn opgegroeid. Een spelbegeleider begeleidt de kinderen gedurende 1,5 tot 2 uur en er is ook tijd voor vrij spel.

Dankzij de samenwerking van drie Natuur- en Milieueducatie Centra (NME) in Noordoost Fryslân is dit beweegprogramma in de natuur een succes! Terreineigenaren, zoals Staatsbosbeheer en It Fryske Gea, hebben hun natuurgebieden hiervoor beschikbaar gesteld. Kinderen kunnen spelen totdat ze groen zien.

Ook in het najaar staat Natuursprong op de agenda van de NME-centra. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van de NME-centra.

foto’s: NME-Achtkarspelen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button