HoofdnieuwsRegionaal

Gerbrandy geïnstalleerd als burgemeester van Achtkarspelen

BUITENPOST – Maandag 14 januari is de heer Gerben Gerbrandy geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Achtkarspelen. Deze dag stond in het teken van de officiële beëdiging en kennismaking met de gemeente.


Start Burgernet
’s Middags hebben de heer en mevrouw Gerbrandy een kennismakingstocht door de gemeente gemaakt. Hij heeft bij willekeurige mensen in alle dorpen aangebeld om kennis te maken en om inwoners in de gemeente te vragen deel te nemen aan Burgernet. Maandag 14 januari is Burgernet gestart in Achtkarspelen.

 

Officiële installatie
Tijdens een bijzondere openbare raadsvergadering is Gerbrandy door de Commissaris van de Koningin van Fryslân, de heer J.A. Jorritsma, beëdigd als nieuwe burgemeester van de gemeente Achtkarspelen. Aansluitend vond de officiële installatie en een receptie plaats.

 

Gerben Gerbrandy

De heer Gerbrandy is 60 jaar, gehuwd en woont in Gauw. Hij was van 1998 tot 2010 wethouder van de per 1 januari 2011 opgeheven gemeente Wymbritseradiel. Sinds 1 januari 2011 is hij voorzitter van de FNP-fractie in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. In de periode voor zijn wethouderschap was hij werkzaam als leraar in het voortgezet onderwijs.

 

 

Foto’s: gemeente Achtkarspelen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button