EvenementenHoofdnieuwsRegionaalSport

Geslaagd Concours Hippique Buitenpost 2016

BUITENPOST – Afgelopen woensdag, 3 augustus, werd het Concours Hippique voor de 63ste keer gehouden op het Mejontsmaveld in Buitenpost. Ondanks dat de zon even op zich liet wachten, beleefde het in groten getale aanwezige publiek een prachtige dag, op een kwalitatief hoogstaand concours.

Hoogtepunt was de zinderende barrage in de Grote Prijs van Buitenpost, waarin Marriët Hoekstra uit Mildam, o.a. de Olympisch medaillekandidaat Jur Vrieling uit het Groningse Holwierde versloeg, met ruim één seconde verschil.

In het Nederlands Kampioenschap Dames van de KWPN tuigpaarden won het paard Business met Anneke Huckriede uit Enschede, met grote voorsprong; elke pas was raak! Het Kampioenschap vierspannen Fries ras werd vakkundig binnengesleept door Susan Bouwman van stal Egberdina Hoeve uit Rouveen. Het fokmerrie Kampioenschap Fries ras, werd voor de derde keer op naam geschreven door de modelmerrie Ytsjen. Tijdens de huldiging van de Kampioenen liet de merrie nogmaals zien waarom zij de beste fokmerrie voor de sjees van Nederland is.

De dressuurclinics van “Mei Grand Prix nei Grand Prix” waren eveneens van hoog niveau en uitermate boeiend voor het publiek; met Friese amazones en in Friesland gefokte paarden, die vloeiende bewegingen lieten zien op het, in opvallend goede staat verkerende, wedstrijdterrein.

Het bestuur van het Concours Hippique Buitenpost wil via deze weg haar vrijwilligers, sponsoren, deelnemers , leveranciers en het fantastische publiek bedanken voor de steun. De Paardensport Commissie maakt zich alweer op voor de 64ste editie; traditiegetrouw gehouden op de eerste woensdag in augustus. Volledige uitslagen www.chbuitenpost.nl

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button