HoofdnieuwsRegionaal

Geslaagde derde editie dameskledingruil in Kollum

KOLLUM – Heb jij ook een uitpuilende kast waar je de helft niet van draagt? Omdat het miskopen zijn of kleren die je niet zomaar weg wilt gooien? Zin in een nieuwe outfit of heb je echt iets nodig maar is het geld even op? Ruim je kast op en pak je miskopen in.
Met dat idee startte in juni 2013 de eerste dameskledingruil in Kollum, afgelopen zaterdag een geslaagde derde editie. Een hip duurzaam evenement waar je kleding die je niet meer draagt kon ruilen voor iets nieuws.

‘s Ochtends kon kleding ingebracht worden. Ieder mocht maximaal 10 kledingstukken of accessoires in leveren. Ieder kledingstuk werd beoordeeld op kwaliteit en netheid, vervolgens werden er punten toegekend. Zo kon je maximaal 5 punten per kledingstuk verdienen. Een aantal leren schoenen kunnen 5 punten opleveren, een rokje levert bijvoorbeeld 3 punten op.  Vanaf 13.00 uur mocht je winkelen tot de verdiende punten op waren.

Voor een entree van € 3,- hadden vele dames een aantal nieuwe outfits. Het was een zeer geslaagd evenement met bezoekers vanuit onder andere Ureterp, Anjum, Zwolle en Dokkumer Nieuwe Zijlen.

Na 15.00 uur was er voor leden van de voedselbank Kollum gelegenheid om een kijkje te nemen in de kledingrekken. Zij mochten kosteloos een aantal kledingstukken uitzoeken.

De vierde editie van dit hippe duurzame evenement zal tegen de zomer plaatsvinden.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button