112HoofdnieuwsRegionaal

Geslaagde oefencarrousel brandweer Noordoost Fryslan

KOLLUM – Zaterdagmorgen vanaf 9:00 uur was er voor de vrijwilligers van Brandweer Fryslân een oefencarrousel. De korpsen van Nes (Ameland), Buitenpost, Surhuisterveen, Drachten, Ternaard, Anjum, Dokkum en Kollum deden mee aan deze oefencarrousel. Er werden op de verschillende locaties situaties in scene gezet en hierop werd de juiste inzet en de juiste handelingen gevraagd van de brandweerkorpsen.

Zo was er in Kollum bij Houthandel Barkmeijer een Cirrus vliegtuig geland tegen het gebouw van Barkmeijer, de parachute was uitgeklapt en veilig geland bij Barkmeijer op het terrein. De piloot was licht gewond en moest naar het ziekenhuis.

In Engwierum was een scooterrijder onder een maaier van een tractor gekomen. Hierop konden de brandweerlieden oefenen hoe ze de bestuurder veilig onder de maaier konden bevrijden.

In Kollumerzwaag was bij een rietdekkers-bedrijf een brand gemeld. Een buurtbewoner had 112 gebeld omdat hij rook uit het gebouw zag komen. Toen de brandweer ter plaatste kwam was er lichte rookontwikkeling in het gebouw. Een ruimte in het gebouw stond vol rook. De eigenaar was er alleen aan het klussen toen er brand uitbrak. Toen de eigenaar veilig uit het pand was en de brandweer de ruimte controleerde kwam een brandweerman vast te zitten in de ploeg van een tractor. De brandweer heeft toen een noodscenario ingezet.

In Surhuisterveen werd een brand gemeld in een loods. De eigenaar was aan het klussen in de loods toen er een brand ontstond, de brandweer moest een deur forceren om bij de eigenaar te komen. De brandweer heeft de brand geblust.

In Buitenpost was een heftruck met gevaarlijke stoffen tegen een auto aangereden. In de auto zaten kinderen, de bak met gevaarlijke stoffen lekte en is gedicht door de brandweer.

Bij de brandweerkazerne in Kollum was een voorlichting over de inzet bij verschillende oorzaken van een woningbrand. Na afloop werd er in de kazerne in Kollum nagepraat met de brandweercollega’s en bedankten de oefenleiders de korpsen voor hun geweldige inzet van deze dag. Als afsluiter konden de brandweerlieden genieten van een stampotbuffet.

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button