112HoofdnieuwsRegionaal

Geslaagde oefencarrousel brandweer Noordoost Fryslan

KOLLUM – In Noordoost Fryslan werden zaterdag verschillende brandweeroefeningen gehouden. Er deden in totaal zeven brandweerkorpsen mee. De brandweerkorpsen van Dokkum, Burgum, Anjum, Buitenpost, Kollum, Drachten en De Westereen namen deel aan de oefencarrousel.

In Dokkum stond een loods in brand door een container met hout die vlam had gevat, hierbij was een persoon gewond geraakt. Bij de brandweerkazerne in Surhuisterveen was een Oktoberfest, een persoon lag bewusteloos bij de ingang van de kazerne. Een bezoeker had tijdens het feest  geëxperimenteerd met droogijs waardoor zuurstof uit de kantine werd verdreven en mensen flauw vielen. In Buitenpost was bij Sporthal ‘De Houtmoune’ brand ontstaan in een van de zonnepanelen op dak.

Bij Engwierum was een verkeersongeval, waarbij een voertuig was gekanteld en daarna in brand vloog. Een hond en een bestuurder zaten in het voertuig maar raakten niet gewond.

In Kollumerzwaag was brand ontstaan in een boerderij met een rieten dak terwijl er niemand thuis was en alle deuren op slot zaten.

De dag werd afgesloten in de brandweerkazerne van Kollum, waar nagepraat werd met alle brandweercollega’s. De oefenleiders bedankten de korpsen voor hun geweldige inzet op deze dag.

Foto’s Jelke Jongsma en Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button