HoofdnieuwsRegionaal

Geslaagde Oefencarrousel brandweer Noordoost Fryslan

KOLLUM – Zaterdagmorgen vanaf 9:00 uur was er voor de vrijwilligers van de brandweer een oefencarrousel op verschillende locaties in Noordoost Friesland. De korpsen van De Westereen,Hollum, Buitenpost, Surhuisterveen, Drachten, Ternaard, Drogeham, Dokkum en Kollum deden mee aan deze oefencarrousel. Er werden op de locaties verschillende situaties in scene gezet en hierop werd de juiste inzet en de juiste handelingen gevraagd van de brandweerkorpsen.

Zo werd er in Kollum in een flat een brand gemeld waarin de bewoners “Theun en Maaike” zich nog in het pand bevonden,  De woning stond vol rook omdat er pannetje was vergeten op het gas .”Theun” was in paniek omdat zijn demente partner ” Maaike” op het balkon zat in een rolstoel. Deze oefening ging over verminderd zelfredzame mensen. Zo’n 18% van de Nederlanders is verminderd zelfredzaam, zoals,  slechtzienden, doven, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, ouderen en kinderen jonger dan 14 jaar. Ook werd bij een loods een aanrijding  tussen een personenauto en heftruck met gevaarlijke stoffen in scene gezet en in Buitenpost een autobrand bij een tankstation waarbij ook een hennepplantage werd ontdekt. In Drogeham was er een ongeval met een elektrische auto en in Surhuisterveen een waterongeval. Na elke oefening was er een nabespreking met de oefenleiders.

Na afloop werd er  in de kazerne in Kollum  over en weer gesproken met de brandweercollega’s en bedankten de oefenleiders de korpsen voor hun geweldige inzet deze dag. Ook namens de het organiserend korps Kollum werd iedereen bedankt. Hans Blokker, commandant van Brandweer Fryslan kwam naar Kollum en burgemeester B. Bilker hield een korte toespraak, waarna er  een stampotbuffet was.

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button