HoofdnieuwsRegionaalSport

Geslaagde Poiesz actie Friese Boys

DE WESTEREEN – Voetbalvereniging Friese Boys deed mee met de Jeugd Sponsor Actie van Poiesz Supermarkten. Zaterdag 22 maart 2014 was Friese Boys in Poiesz De Westereen aan de beurt om hun actiedag te organiseren. Deze actiedag begon om 10.00 uur ‘s ochtends en was ‘s middags om 15.00 uur weer afgelopen.

Als klanten de Super Sponsor Aanbieding hadden gekocht en de sponsorpunten aan Friese Boys doneerden mochten ze meedoen om kans te maken op de Super Hoofdprijs: een dagtocht voor twee personen naar de kerstmarkt in Oldenburg of Bremen in Duitsland geheel verzorgd door Paulusma Reizen uit Drachten. Klanten schreven hun naam, adres en telefoonnummer op de achterkant van hun kassabon en deden deze in de daarvoor bestemde kassabonton, die in de winkel stond. Op het einde van de actiedag werd door Griet Poortinga van het jeugdbestuur uit al deze kassabonnen één getrokken en de winnaar van deze Super Hoofdprijs is geworden de heer P. Bosma uit Zwagerbosch. Jan Hoogsteen van het jeugdbestuur overhandigde de heer P. Bosma zijn gewonnen prijs.

Raadspelletje: Raad het aantal knikkers in deze vaas

In de winkel van Poiesz De Westereen stond afgelopen zaterdag een glazen vaas met allemaal rode, witte en zwarte knikkers  erin. Klanten mochten raden hoeveel knikkers er in deze vaas zaten. Wie het aantal goed raadde of er het dichtste bij zat kon een mooie goed gevulde reistas, aangeboden door Tresoar Frysk Histoarysk en Letterkundich Sintrum te Leeuwarden, Heineken en voetbalvereniging Friese Boys winnen. De winnares van deze tas is geworden mevr. L. Kootstra uit Kollumerzwaag. Het juiste aantal was 309 knikkers. Mevrouw Kootstra zat er het dichtst bij met 310 knikkers. Hinke de Boer van het jeugdbestuur overhandigde mevrouw Kootstra haar gewonnen prijs.

Super Slalom wedstrijden

Zaterdagmiddag deden alle E-teams van Friese Boys mee met de Super Slalom wedstrijden op het parkeerterrein van Poiesz De Westereen. Twee spelers startten tegelijkertijd met een bal en gingen met een slalom tussen de pionnen door, wanneer ze bij de laatste pion waren aangekomen, mochten  ze op het kleine goaltje schieten. Wie zijn bal het eerst in het goaltje schoot was de winnaar. Deze twee spelers moesten in een volgende ronde nogmaals tegen elkaar. Won dezelfde speler nu weer dan ging hij een ronde verder en viel de andere speler af. Won in deze herkansing de andere speler, dan moesten ze voor de derde keer tegen elkaar om een winnaar te krijgen, die naar de volgende ronde ging. Daarna moesten alle winnaars dan weer tegen elkaar op dezelfde manier. Er bleef op het einde één winnaar over die een zwemkaartje won van Tolhuisbad te Dokkum of Zwemcentrum De Welle te Drachten.

Winnaars van de Super Slalom wedstrijden waren vandaag: Bij Friese Boys E1 Marwan Egeh, bij Friese Boys E2 Sven Broersma en bij Friese Boys E3 Ilian Egeh en bij Friese Boys ME was de winnares Johanna Hollema. Voor alle deelnemers was er na afloop nog een zakje chips.

Langs deze weg willen wij nog één maal alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan onze actiedag. Het was geweldig.

Jeugdbestuur Friese Boys

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button