HoofdnieuwsRegionaalSport

Geslaagde Poiesz promotiedag van Friese Boys

DE WESTEREEN/ KOLLUMERZWAAG  – Na vele uren van voorbereidend werk door Jan Hoogsteen (die het materiaal heeft klaargemaakt) en Hinke de Boer (media op de hoogte stellen) was het zaterdag eindelijk zover.

Friese Boys jeugdbestuursleden waren zaterdagmorgen aanwezig om 8.30 uur in De Westereen. De winkel werd eerst omgebouwd tot een Friese Boys-tempel. Bij Jan en Tea Hoogsteen kon het gewicht van een grote bal (beschikbaar gesteld door Lieuwe Jaring Feenstra) geraden worden en ‘s middags bij Hielke de Graaf. Je mocht de bal even vasthouden en dan raden. De prijs was een goed gevulde paasmand. Er waren ongeveer 350 mensen die durfden een gokje te wagen en het gewicht was uiteindelijk 4,2 kg. Er waren 4 winnaars en mevrouw Wiersinga werd de winnaar na loting. Bij de kassa stonden Hinke de Boer en Griet Poortinga met hun zonen Bowy en Thijs Gerrit om de sponsormunten in ontvangst te nemen. Jan Hoogsteen nam dit ‘s middags over. Daar tegenover stond wel dat de gevers ook een envelop(pen) mocht(en) kiezen afhankelijk van het aantal munten. Daar kwam een kaartje uit met prijs of geen prijs. De prijzen variëerden van een pen, vleesprijs, kalender, 2 vrijkaarten Cambuur en SC Heerenveen tot nog vele andere prijzen. ‘s middags werd de pannakooi, beschikbaar gesteld door Wietze van der Beek, gebruikt door de E-pupillen. Die onder koude weersomstandigheden toch nog een balletje konden trappen. Hans Feenstra was de coördinator van dit spel. Kok Ben Noorlander was aanwezig om de mensen van een lekker hapje te voorzien en dit viel in zeer goede aarde. Omstreeks 17.30 uur werden de spullen opgeruimd en waren er vele honderden sponsormunten ontvangen. De gevers van deze munten worden hartelijk bedankt. De organisatoren spraken van een groot succes. De komende twee weken blijft deze sponsoractie bij de Poiesz in De Westereen doorgaan, dus mobiliseer zoveel mogelijk mensen om muntjes in te leveren in de koker van V.V. Friese Boys. De opbrengst is voor de jeugd van V.V. Friese Boys.

Prijswinnaars:

Winnares 2 vrijkaarten SC Cambuur, gesponsord door Heineken, was Hannie Alting, Winnares Paasmand, beschikbaar gesteld door Friese Boys, Pietje Wiersinga .  en de winnares van de 2 vrijkaarten voor SC Heerenveen, gesponsord door Jorritsma Bouw, was Tina Idsardi

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button