HoofdnieuwsRegionaal

Geslaagde Thús om Hús actie

DOKKUM – Een mooie tuin siert een woning. Goed onderhouden tuinen in een buurt geven deze een prettige uitstraling. Het is een indicatie voor een leefbare buurt. De bewoners zorgen voor hun woonomgeving en voelen zich er verantwoordelijk voor.

Afgelopen dinsdag heeft Thús Wonen haar jaarlijkse Thús om Hús actie gehouden van haar bezit in de gemeente Kollumerland. Een tweetal woonconsulenten van Thús Wonen zijn samen met de dorpencoördinator Henk de Bruyn van Gemeente Kollumerland op pad gegaan in de dorpen Kollumerpomp, Kollum en Kollumerzwaag. Met zogenoemde complimentenkaarten op zak en gewapend met een paraplu zijn, in een aantal geselecteerde straten, de tuinen geïnspecteerd.

Bewoners met echt mooie tuinen, die als voorbeeld kunnen dienen voor andere bewoners, kregen een opsteker in de vorm van een groen complimentenkaartje.

Tuinen die twijfelachtig waren en verschijnselen, van slecht of weinig onderhoud, toonden kregen helaas een rode kaart. Bij deze bewoners is aangebeld en er is op gewezen dat hun tuin rommelig is en/of overlast geeft aan de buren. Het direct aanspreken van de bewoners geeft de mogelijkheid om vriendelijk te verzoeken, op korte termijn, aandacht te geven aan het onderhoud van de tuin. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om te horen of er omstandigheden zijn waarom men niet aan onderhoud toe komt. In een enkel geval kwam het voor dat er dusdanige persoonlijke omstandigheden waren waardoor het onderhouden van de tuin niet mogelijk is en is er gekeken of er afspraken kunnen worden gemaakt, om hier ondersteuning in te bieden, vanuit Thús Wonen en/of de gemeente.

In het algemeen zagen de tuinen en daardoor het straatbeeld in alle drie dorpen er goed verzorgd uit. Tijdens de wandeling door de wijken kwamen een aantal bewoners zelfs spontaan naar buiten om aan te geven dat zij de actie ondersteunen of blij waren met de uitgereikte opsteker. De medewerkers van Thús Wonen en Gemeente Kollumerland hebben na afloop van de actie een evaluatie gedaan en besproken waar nog acties moeten worden uitgezet die met bewoners zijn afgesproken. Wel kwamen zij tot de conclusie dat het tot nu toe een zeer geslaagde actie is geweest. In september zullen de medewerkers van Thús Wonen en de dorpencoördinator van de gemeente bij de woningen, waar helaas een rode kaart door de brievenbus ging, een nacontrole uitvoeren.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button