HoofdnieuwsRegionaal

Geslaagde voorjaarsschoonmaak Kollumerland c.a.

KOLLUM – Zaterdagmorgen organiseerden de Watersportvereniging Kollum en de Vogelwacht Kollum in samenwerking met de gemeente Kollumerland c.a.  een ‘opschoondag’. Vrijwilligers van de Vogelwacht Kollum, de Watersportvereniging Kollum en diverse sportverenigingen hebben zich verzameld bij het havengebouw van de Watersportvereniging Kollum en werden daar ontvangen met koffie. Om klokslag 9:00 uur sprak voorzitter van de vogelwacht, dhr. Krap de enthousiaste vrijwilligers toe en was blij dat ze in grote getale waren gekomen om Kollum zwerfafval vrij te maken. Hierna volgde nog een woordje van wethouder Jelle Boerema en werden de vrijwilligers in groepjes verdeeld. Zo gingen een aantal mensen met een bootje langs de  waterkant van het Kollumerkanaal en  gingen mensen te voet een route  lopen op zoek naar zwerfafval. Afval werd er zeker gevonden, van vele kassabonnetjes tot bankstellen, flesje, blikjes en kleding het lag er allemaal. Om 12 :00 uur was er voor elke vrijwilliger snert en kon men terug kijken op een geslaagde morgen.

Doel
Deze dag is bedoeld om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, ook al is dit van een ander. Het geeft een positief gevoel, en wanneer tien procent van de burgers dit regelmatig doet, verdwijnt het probleem zwerfafval als sneeuw voor de zon.

Op zaterdag 29 maart 2014 is het de Landelijke Opschoondag. De organisatie heeft ervoor gekozen om de ‘opschoondag’ van Kollumerland c.a. eerder  te organiseren, dit  in verband met het broedseizoen van de vogels.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button