HoofdnieuwsRegionaal

Gesprongen waterleiding Nij Smellinghe gerepareerd

DRACHTEN – De lekkage in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is verholpen. De Spoedeisende Hulp, verloskamers en operatiekamers zijn dan ook weer in bedrijf. De poliklinieken zijn dinsdag op de gewone tijden weer open. Waterleidingbedrijf Vitens heeft samen met de medewerkers van Nij Smellinghe de hele dag hard gewerkt om de gesprongen waterleiding te repareren. Na overleg met de ziekenhuishygiënist is besloten dat in het hele ziekenhuis weer water gebruikt mag worden. “Er is geen risico op legionella en het water uit de kraan kan gewoon gebruikt worden”, aldus Peter Littooij, voorzitter Raad van Bestuur.

Het waterlek werd vanochtend ontdekt en ’s ochtends werd besloten om vanaf 13.00 het ziekenhuis tijdelijk te sluiten. Dat betekende dat de afspraken op poliklinieken werden afgezegd en dat patiënten voor spoedeisende zaken naar andere ziekenhuizen werden doorverwezen. Rond 16.00 uur was het lek hersteld en kon het ziekenhuis weer normaal draaien.

Peter Littooij was tevreden over het verloop van de hele situatie. “Het is ontzettend vervelend als dit je overkomt, maar dankzij de inzet van al het personeel hebben we het goed kunnen laten verlopen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button