HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Gevaarlijk duo opgepakt in Duitsland

HARKEMA / SCHWERTE (D) – De voortvluchtige Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan zijn woensdagmiddag rond 15.00 uur in Duitsland in de plaats Schwerte aangehouden in een hotel.

De politie zocht al een paar weken naar het duo dat wordt verdacht van het plegen van diverse misdrijven. Ze werden gevonden door een tip. De politie in Nederland en Duitsland bedankt burgers voor hun hulp.

Meerdere misdrijven

Op maandag 10 februari overviel het tweetal een 52-jarige vrouw in haar huis in Meppel. De vrouw werd mishandeld en gegijzeld. Vervolgens werd ze in haar auto ontvoerd. De volgende dag lieten de verdachten haar in een bos in de buurt van Lelystad weer gaan.

Een week later, op dinsdag 18 februari, overvielen de twee criminelen een appartement in Lage Mierde. De bewoners werden vastgebonden. Ook hier namen de verdachten de auto van de slachtoffers mee.

Maandagmiddag 24 februari brak het duo in in een caravan op een camping in een Enschede. Een getuige betrapte hen. Hij werd beschoten en raakte zwaargewond. De daders vluchtten. Later drongen ze in Enschede een huis binnen en gijzelden het gezin dat daar woonde. Ze namen de vader van het gezin als gijzelaar mee en reden in zijn blauwe Honda CRV weg. Rond 20.30 uur lieten ze hem in het Duitse Ahaus weer vrij. Ze zetten hun vlucht met de Honda voort .

Aanhouding

De laatste vluchtauto werd woensdag 26 februari in Münster gevonden. Door nauwe samenwerking met de Duitse politie, kon het duo die middag in Duitsland worden aangehouden in een hotel. Tijdens de aanhouding is geen geweld gebruikt. De politie trof een vuurwapen aan.

Meer onderzoek is noodzakelijk. Het Openbaar Ministerie in Noord Nederland zal verder toelichting geven over de procedure rond het naar Nederland komen van de verdachten.

Foto: Bild.de

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button