EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Gevarieerde ensembleavond de Wâldsang

SURHUISTERVEEN – Op vrijdagavond 14 juni a.s. organiseert streekmuziekschool de Wâldsang een concert in de Lantearne, Jan Binneslaan 49 in Surhuisterveen. Het programma wordt grotendeels verzorgd door diverse ensembles, gevormd door leerlingen. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Het belooft een zeer afwisselende avond te worden!

De avond wordt geopend door een keyboardband gevolgd door een strijkersensemble. Laatstgenoemde groep speelt ondermeer het stuk ‘Pastiche’ van Pieter van der Staak. Daarna wordt het podium overgenomen door het Blokfluitorkest dat haar versie laat horen van Handel´s Firework music. Na een pianosolo wordt het eerste deel van de avond afgesloten door een kinderkoor met solisten.

Na de pauze gaat het gitaarensemble verder. Dit speelt o.m. de Maxima-tango en zal een zangeres begeleiden. Ook het musicalrepertoire is vertegenwoordigd. Zo speelt het Dwarsfluitorkest een deel uit de ‘Phantom of the Opera’. Nadat ook de slagwerkgroep van zich heeft laten horen, wordt de avond afgesloten door een gezamenlijk optreden van gitaarensemble, slagwerkgroep en dwarsfluitorkest. Zij brengen een bijzondere uitvoering van het beroemde nummer “Music” van John Miles. Al met al een gevarieerd programma en daarmee leuk voor jong en oud. Ook een prima manier om nader kennis te maken met muziekschool de Wâldsang. Belangstellenden kunnen na afloop terecht bij de informatietafel. Van harte welkom!

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button