EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Geweld Is Niet Oké!

DAMWÂLD – Geweld is een zware vorm van criminaliteit. Helaas ook één van de meest voorkomende. Op straat, in het verkeer, rondom sportvelden en -verenigingen, op school of werk en in en rond uitgaanslocaties. Ook in noordoost Fryslân komt geweld te vaak voor. Met het project ‘Geweld in niet oké’ willen gemeenten in de regio samen met politie en Openbaar Ministerie het aantal geweldsincidenten doen afnemen.
Enkele activiteiten uit dit project zijn:• een preventieprogramma voor scholen;• snelle afhandeling van geweldszaken door politie en het openbaarMinisterie;• bewustwording met de inzet van social media.
Naast de inzet van gemeenten, politie en het OM wordt samengewerkt met andere partners zoals bijvoorbeeld Fier Fryslân, Halt Noord Nederland en uiteraard de scholen in het gebied. Scholen hebben een belangrijke rol in de preventieve aanpak van de problematiek, waar ook alcohol en drugs oorzaken kunnen zijn.

Tijdens de feestweek in Damwâld vindt er op zaterdag 8 september een 112-demonstratiedag plaats. Vanaf 11.00 uur zijn er bij de sportvelden demonstraties te zien van de brandweer, politie en ambulancediensten. Er is een uitgebreid programma voor de demonstratiedag. Om 11 uur opent burgemeester Aalberts officieel de 112-dag. Daarna zijn er de hele dag politieauto’s, brandweerwagens en ambulances te bekijken. Met een hoogwerker van de brandweer mogen kinderen naar boven om uit te kijken over Damwâld. Ook zijn er duikers aanwezig die in een grote waterbak een demonstratie geven. Op de voetbalvelden wordt een demonstratie gegeven met honden.

Ook spectaculair is de aanwezigheid van een E-One van de vliegbasis van Leeuwarden. Verder zijn er stands te bezoeken van onder andere de Brandpreventie, waar een ieder terecht kan met vragen over hoe men het best zijn/haar huis kan beveiligen tegen brand. Gemeente Dantumadiel zal tijdens de 112-dag het project ‘Geweld is niet oké’ op een ludieke manier onder de aandacht brengen.
De dag wordt om 15.15 spectaculair afgesloten met een rampenoefening waar brandweer, politie en de ambulancediensten aan mee werken.

Voor meer informatie over de 112-demonstratiedag en de feestweek in Damwâld kunt u terecht op www.meiinoariendamwald.nl

 

Foto Archief nieuwsuitkollum.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button