112HoofdnieuwsRegionaal

Gewonde bij auto te water in Stroobos

STROOBOS – Aan het Hoendiep Noordzijde bij Stroobos is dinsdagochtend een voertuig te water geraakt. De brandweer werd vrij snel na de melding afgemeld voor het incident. Twee ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Eén persoon was vrij snel na de melding al op eigen kracht uit de auto geklommen. Omdat de hulpdiensten twijfelden over het feit of er zich misschien nog personen in de auto zouden bevinden werd de brandweer en een duikteam ter plaatse geroepen. De auto is met behulp van  een kraan van de brandweer opgetakeld. De bestuurder van de auto is na een behandeling in de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In de opgetakelde auto zat niemand meer. De duikers van brandweer Leeuwarden hebben daarna nog in het water gezocht naar eventuele slachtoffers. Ook in het water werd niemand meer aangetroffen.

De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft het zwaar beschadigde voertuig geborgen. Het voertuig kwam vanaf Eibersburen en raakte door een onbekende oorzaak in de berm, botste tegen een boom en reed daarna het water in.

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button