112HoofdnieuwsRegionaal

Gewonde rijdt 12 kilometer door na crash

NOORDHORN/STROOBOS – Een gewonde achttienjarige man uit Kootstertille heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag nog zo’n 12 kilometer met zijn voertuig afgelegd. De man botste bij Noordhorn op een boom nadat hij de macht over zijn stuur verloor. Op het wegdek van Van Starkenborghkanaal Noordzijde was nieuw grind gestrooid, en net na het begin ervan kwam een bocht naar rechts,waar de bestuurder links een boom raakte.

De man reed in een groepje van twee automobilisten, en de mannen raakten
door de aanrijding lichtelijk in paniek. Snel werden alle onderdelen weer in
de wagen gelegd en keerde het gezelschap. De gewonde man werd daarbij door een andere achttienjarige man uit Kootstertille gesleept.

In Stroobos aangekomen, vertrouwde de voorste bestuurder het niet helemaal. Het duo parkeerde hun voertuigen achter de voederfabriek van Sikma, en de hulpdiensten werden gewaarschuwd. Daarop kwamen brandweer Grijpskerk, een ambulance uit Niebert en de politie ter plaatse.
Het slachtoffer werd door ambulancemedewerkers onderzocht en meegenomen naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Een blaastest bij het duo wees uit, dat er niet was gedronken.

Foto’s Geurt. P. Maassen van den Brink

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button