EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Gezellige burendag in Oostenstein

KOLLUM – Afgelopen zaterdag  deed Oostenstein in Kollum voor de derde keer mee aan Burendag van het Oranje Fonds. Als eerste werden  het springkussen en de tent opgezet en konden de kinderen geschminkt worden. Vervolgens stond er eerst een viswedstrijd op het programma. Er werden verscheidene vissen uit het water geslingerd. De eerste prijs bij de jeugd was voor Roy de Haan, de tweede prijs ging naar Fianne Hiemstra en de derde prijs ging naar haar zusje Marije.

Bij de volwassenen ging de eerste prijs naar Jelle Fokkens. De tweedeprijs was voor zijn buurman Jan van der Bijl en Hessel Planting ging er met de derde prijs vandoor. Daarna was koffiedrinken met een heerlijk taartenwedstrijd  in de tent. Het was een erg gezellig samenzijn van jong en oud. Veel buurtgenoten hadden erg hun best gedaan om een lekkere taart te maken voor het buffet. Er waren veel culinaire creaties. De meeste punten kreeg de taart van mevrouw Sikkema, op de voet gevolgd door de creaties van mevrouw Meijer en Feikje Halbersma.

De subsidie van het Oranje Fonds is gebruikt om metalen voetbalgoaltjes voor in de speeltuin aan te schaffen. Die zijn door de jeugd enthousiast in gebruik genomen. Ter afsluiting was er een supergezellige buurtborrel in de tent.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma en Esther Witteveen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button