EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Glazen Huis Buitenpost belooft spektakel te worden

BUITENPOST – Het Glazen Huis in Buitenpost staat in de steigers. Na maanden van voorbereiding door de Stichting De Kleine Waker krijgen de contouren van de studio vorm en komt er boven verwachting veel steun van lokale bedrijven. Een keur aan artiesten heeft inmiddels toegezegd te zullen optreden. De verwachting is dat veel bezoekers de dj’s op 5, 6 en 7 december komen aanmoedigen en geld doneren voor het goede doel.

 

Op donderdag 5 december om 14.00 uur sluit burgemeester Gerben Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen vijf dj’s op in het Glazen Huis op het Christinaplein in het centrum van Buitenpost. Drie dagen en twee nachten bivakkeren Willem Kootstra, Sake van der Bij, Martin Faber, Ronald Wielstra en Melle Kloosterman in deze afgesloten ruimte. Ernaast komt een grote, verwarmde tent te staan van waaruit iedereen het spektakel kan aanschouwen. Verschillende artiesten komen gedurende de drie dagen spetterende live optredens verzorgen met als klap op de vuurpijl een podium vol zangers en bands op zaterdagavond. De namen van deze artiesten worden binnenkort bekendgemaakt.

 

Radio, internet en tv
De muziek uit het Glazen Huis is in de hele regio via de radio te beluisteren. Hiervoor heeft de Stichting De Kleine Waker een zendvergunning gekregen. Vijf professionele camera’s volgen dag en nacht de verrichtingen van de dj’s . De beelden worden live uitgezonden via internet en waarschijnlijk ook televisie. Op donderdag komt de praatpeal van Praat mar Frysk bij het Glazen Huis te staan. De campagne steunt daarmee het evenement. Ook zullen enkele medewerkers van Praat Mar Frysk langskomen. De dj’s willen zoveel mogelijk Fries spreken tijdens de uitzendingen.

 

Inzamelactie
Het driedaagse evenement in Buitenpost steunt het Glazen Huis van 3FM Serious Request, dat twee weken later in Leeuwarden verrijst. Het grootste deel van de inzamelactie is bedoeld voor het thema van Serious Request 2013, namelijk aandacht voor diarree. Jaarlijks sterven 800.000 kinderen onnodig aan de gevolgen van diarree. Met het geld kan Rode Kruis wat doen aan deze stille ramp.  Een klein deel van de opbrengst uit Buitenpost gaat naar het verbeteren van het leefklimaat in een tehuis voor demente bejaarden in Bulgarije. Het Glazen Huis van de Stichting De Kleine Waker is te volgen via sociale media. Kijk op facebook.com/klein.waker7 of ga naar twitter.com/Kleine_Waker.

Fotobijschrift: De vijf dj’s, die op 5, 6 en 7 december het Buitenposter Glazen Huis bewonen, presenteren zich in een promotiespot op internet.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button