Regionaal

Glennis Grace komt naar de Admiraliteitsdagen

DOKKUM – De Nederlandse zangeres Glennis Grace maakt momenteel furore in Amerika. Ze blies afgelopen week de kritische jury van America’s Got Talent compleet omver met haar vertolking van Whitney Houston’s hit ‘Run to you’. Hoe haar avontuur in Amerika afloopt is nog strikt geheim, zeker is dat ze Dokkum met een spetterend optreden gaat herontdekken bij terugkomst in Nederland. Dit one moment in time is voor de Admiraliteitsdagen!

Diverse internationale platenmaatschappijen verdringen zich al voor de Nederlandse zangeres om haar binnen te halen. Vanwege een streng geheimhoudingscontract mag Glennis nog niks loslaten over het verdere verloop van de show. America’s Got Talent wordt alleen in de Verenigde Staten al door gemiddeld 11 miljoen mensen gevolgd. De Amsterdamse vocaliste, echte naam Glenda Hulita Elisabeth Batta, noemt het ‘completely insane’ zoals ze nu in het middelpunt van de belangstelling staat.

In Nederland breekt Glennis Grace op 16-jarige leeftijd landelijk door wanneer ze de Soundmixshow wint met een vertolking van haar grote idool Whitney met het nummer ‘One Moment in Time’. In 2005 vertegenwoordigt ze ons land gloedvol op het Songfestival in Kiev. De carrière van Glennis Grace krijgt een nieuwe wending door haar deelname aan het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’. Met de uitvoering van het Nederlandstalige nummer ‘Afscheid’ – oorspronkelijk van Volumia – valt Glennis in de prijzen. De eerste nummer 1 hit is een feit.

De organisatie van de Admiraliteitsdagen noemt het ‘fantastisch’ dat Glennis Grace in september in Dokkum op het podium staat. Naast Glennis Grace komen onder andere Maan, Waylon, Kraantje Pappie, The Cool Quest en André Hazes naar de Admiraliteitsdagen.

De Admiraliteitsdagen is hét maritieme festival van het noorden. Met muziek, food, theater, historische schepen en veel spectaculaire activiteiten. In 2018 vinden de Admiraliteitsdagen plaats van 6 tot en met 9 september.

Foto: EO / Jacqueline de Haas

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button