HoofdnieuwsRegionaalSport

Goede prestaties van turnsters WSBF

BUITENPOST – Zaterdag vond de 2de plaatsingswedstrijd niveau 9 en 10 plaats in Buitenpost. Samen met de uitslag van de 1e plaatsingswedstrijd van 23 maart j.l. bepaalt deze wedstrijd de doorstroming naar het Fries Kampioenschap op 15 juni a.s. in Sneek.

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Jiska Batema, Inge Stienstra en Femke Pander, in de categorie instap niveau 9. Alle drie zetten ze keurige oefeningen neer op balk, brug, vloer en sprong. Jiska wist ditmaal het goud te bemachtigen en Inge wist de bronzen medaille weer te veroveren. Femke eindigde op de 4de plek net naast het podium. Tegelijkertijd liet Ryanne Oostra in instap niveau 10 zien wat ze kon en eindigde ditmaal op de 7de plek. In de categorie pup 1 niveau 9 een volledig WSBF podium!  Irna van der Heide won voor de tweede maal het goud, Christina Bruinsma het zilver en Hannah Westhof het brons! Aimee Althof eindigde net naast ‘t podium.  Malina van der Bosch die in jeugd 2 niveau 10 turnde, liet ook weer een goede wedstrijd zien en kreeg net als in de 1e plaatsingswedstrijd de gouden medaille omgehangen.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Maureen Oostra in Jeugd 1 niveau 10.  Zij liet ook nu weer zien dat ze de beste was in deze categorie en ze kon net als bij de 1e plaatsingswedstrijd het goud mee terugnemen naar Surhuisterveen. Tegelijkertijd turnde Yara de Jong een mooie wedstrijd in de grote categorie pup 2 niveau 9 en eindigde net naast ‘t podium.

In de laatste wedstrijd ronde mochten Silke Dijkstra en  Kyra Wassenaar in pup 2 niveau 10 laten zien wat ze in hun mars hadden. Silke eindigde op de 4de plek net naast het podium, maar omdat dit een grote categorie betrof, werd deze wel beloond met een bronzen medaille. Kyra eindigde, net als Maud Boersma , die in de pupil 1 niveau 10 turnde, halverwege het klassement.

Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde wedstrijd dag,  met maar liefst  4 gouden medailles voor de WSBF.  Op korte termijn zal bekend worden gemaakt welke van bovenstaande meisjes doorstromen naar het Friese Kampioenschap.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button