HoofdnieuwsRegionaal

Gondelvaart op Wielen en jeugdbrassband Projunior winnaars cultuurprijzen Achtkarspelen

BUITENPOST – Gondelvaart op Wielen en jeugdbrassband Projunior zijn de winaars van de cultuurprijzen 2014 in Achtkarspelen. Dit is bekend gemaakt tijdens een ‘kulturele jûn’ op vrijdag 7 maart in het gemeentehuis in Buitenpost. Stichting Gondelvaart op Wielen uit Drogeham is winnaar van de ‘Kultuerpriis Achtkarspelen 2014’ en kreeg € 1.000. Jeugdbrassband Projunior uit Gerkesklooster/Stroobos is winnaar van de ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen 2014’ en kreeg € 500. Daarnaast hebben beide winnaars een kunstwerk van kunstenares Anke Kuypers uit Boelenslaan ontvangen.

Finalisten verzorgen ‘kulturele jûn’

De jury, bestaande uit Marten van der Veen, wethouder Cultuur, Pietsje Hulshoff-van der Veen, directeur streekmuziekschool De Wâldsang en Hetty Kloosterman-Combs, namens het bestuur van stichting Keunstkrite Twizel, had voor beide cultuurprijzen twee finalisten gekozen, die tijdens de ‘kulturele jûn’ een optreden verzorgden.

Voor de ‘Kultuerpriis Achtkarspelen 2014’ waren Gondelvaart op Wielen uit Drogeham en Revuploech Koatstertille genomineerd. Beide kandidaten waren ook finalisten. Voor de ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen 2012’ waren drie kandidaten genomineerd: Jeugdbrassband Projunior uit Gerkesklooster/Stroobos, Jongereintoaniel Kom mar op! uit Harkema en jeugdorkest De Piccolo’s uit Augustinusga. Jongereintoaniel Kom mar op! en jeugdbrassband Projunior waren de finalisten voor de ‘Oanmoedigingspriis jong talint 2014’.

Culturele klimaat stimuleren

Om het culturele klimaat in Achtkarspelen te stimuleren heeft de gemeente twee cultuurprijzen ingesteld. De ‘Kultuerpriis Achtkarspelen’ wordt toegekend aan een persoon of organisatie die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het culturele klimaat in de gemeente Achtkarspelen. De ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen’ is bedoeld als aanmoediging voor jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het terrein van cultuur. De cultuurprijzen worden tweejaarlijks toegekend en zijn een blijk van waardering voor de inwoners die zich inzetten voor cultuur in onze gemeente. Bij de beoordeling van de cultuurprijzen heeft de jury gekeken of de culturele prestatie bijzonder en veelbelovend is en een inspirerende of stimulerende invloed heeft op cultuur in onze gemeente.

Op de foto: Achter v.l.n.r.: Willem Koster (Gondelvaart op Wielen), Marten van der Veen (wethouder en voorzitter van de jury) en Dineke Oostra-Kamminga (Jeugdbrassband Projunior). Voor v.l.n.r.: Anita Vellema (Revuploech Koatstertille) en Henk Roskammer (Jongereintoaniel Kom mar op!)

 

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button