HoofdnieuwsRegionaalSport

Goud en zilver voor acroteams WSBF tijdens landelijke ½ finale

ZWOLLE/SURHUISTERVEEN – Afgelopen weekend stond geheel in het teken van de eerste landelijke halve finale Acrogym voor de nivo’s E, D en C.

In de Stilohal te Zwolle streden, afkomstig uit heel Nederland, teams om een plek te bemachtigen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Alle D en E teams die zich hiervoor hadden geplaatst moesten zondag aantreden.

Maar liefst 3 E duo’s van WSBF mochten deelnemen aan deze wedstrijd. Jildou Kooistra en Femke Pander behaalden hier het goud en werden op de voet gevolgd door hun teamgenoten Lyonne van der Veen en Irna van der Heide die het zilver in ontvangst mochten nemen.

Een verdienstelijke 6de plaats was er voor het duo Petra de Vries en Yara de Jong. Dit duo is eveneens zeker van deelname aan het NK op 7 juni

In de categorie E senior trio wisten Sanne Schievink, Sanne van der Ploeg en Ryanne Oostra een dusdanige strakke oefening te tonen aan de jury dat dit hun de hoogste score in hun categorie opleverde. Ook dit team van WSBF mocht het goud in ontvangst nemen. Alle 4 teams in de E lijn van de vereniging uit Surhuisterveen mogen deelnemen aan het NK te Zwolle.

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de C teams. In de ochtend was het de beurt aan het C duo van WSBF, Baukje Wassenaar en Nellie Bijker.In een deelnemersveld van maar liefst 21 teams behaalde dit team een 7de plek. De eerste zes teams zijn zeker van deelname aan het NK. In afwachting van de tweede halve Finale op 25 mei zal duidelijk worden of het duo van WSBF alsnog mag uitkomen op het NK. Dit zelfde geldt voor het C trio Nynke Bruinsma, Ingrid de Boer en Lyan van der Sleen.

Zij behaalden een 8ste plaats in een deelnemersveld van 30 teams. Aangezien er in deze categorie de eerste zeven teams zeker zijn van deelname aan het NK Is dit team voorlopig een reserveplaats toebedeeld.

De overige trio’s Babet Bos, Gianne Storm en  Femke Kooistra en het trio Yteke Hoogsteen, Wilma de Vries en Eva van Sluijs kwamen in Zwolle tekort voor een ticket voor het NK Op 24 mei a.s is het de beurt aan de 5 teams van WSBF die zich in de D lijn moeten bewijzen om deelname aan het NK af te dwingen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button