Ondernemend

Goud versus andere edelmetalen: waarom goud de beste keuze is

Bij veel banken krijg je langzaam maar zeker weer wat rente over je spaargeld, maar toch vinden veel inwoners van Kollum en omstreken sparen nog steeds niet interessant genoeg. Als dit ook voor jou geldt, ga je misschien op zoek naar andere manieren om een passief inkomen te generen. In dat geval kun je (een deel van) je geld beleggen. Je kunt investeren in aandelen en obligaties, maar ook in edelmetalen als goud, zilver en brons. Twijfel je nog? Kies dan voor goud. In dit artikel leggen we je uit waarom dit de beste keuze is.

Goud behoudt zijn waarde
Een eerste reden om goud te verkiezen boven andere edelmetalen, is omdat goud door de jaren heen bewezen heeft dat het zijn waarde behoudt. Zelfs in tijden van oorlog, tijdens een economische crisis of inflatie wordt goud niet ineens veel minder geld waard. Sterker nog, de prijs van goud blijft vaak op peil of stijgt juist. Als we naar de historie van andere edelmetalen kijken, is dit allesbehalve een zekerheid. Beleg je in goud? Dan kun je hiermee je vermogen beschermen in onzekere tijden.

Investeren in goud levert geld op
Voor sommige inwoners van Kollum en omstreken is de bovenstaande reden al voldoende om goud te verkiezen boven andere edelmetalen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan trekt deze tweede reden je waarschijnlijk over de streep. Investeren in goud levert je vaak ook geld op. Als je een blik werpt op de goudprijs door de jaren heen, zie je dat de waarde van goud op de lange termijn is gestegen. Dit komt doordat er altijd vraag naar goud blijft. Investeer je nu in dit edelmetaal en houd je het eerst langere tijd vast voordat je het verkoopt? Grote kans dat je het met winst verkoopt.

Bescherming tegen inflatie
Voor een euro kun je tegenwoordig aanzienlijk minder kopen dan een paar jaar geleden. Dit is het gevolg van inflatie. Tijdens een inflatie neemt de waarde van een valuta af. Jij kunt jezelf hiertegen beschermen door te investeren in goud. De waarde van goud daalt in tijden van inflatie niet, en kan zelfs stijgen. Als je goud bezit, hoef je dus niet bang te zijn voor een verlies aan koopkracht. Voor andere edelmetalen geldt dit in mindere mate.

Goud geeft een vertrouwd gevoel
Goud is sinds jaar en dag een bekende en waardevolle grondstof. Vandaar dat het veel mensen een vertrouwd gevoel geeft als zij investeren in goud. Daarbij komt dat je goud vaak fysiek in je bezit krijgt als je in dit edelmetaal investeert. Dit is bij andere edelmetalen ook het geval, maar dit is bijvoorbeeld niet van toepassing op aandelen en obligaties.

Investeer in sieraden
Wie zijn risico’s wil spreiden, kan in plaats van edelmetalen ook investeren in sieraden. Je krijgt op deze manier ook iets tastbaars in je bezit en bovendien is sieraden verkopen niet bijzonder lastig. Zeker als je een exclusief sieraad hebt, ben je hier vaak snel van af. Je kunt een sieraad meenemen naar een expert, maar een horloge verkopen online behoort ook tot de mogelijkheden. In dit laatste geval moet je wel oppassen, want op het internet zijn aardig veel oplichters actief. Als je met zo’n partij in zee gaat, krijg je hier waarschijnlijk spijt van. Stuur sieraden bijvoorbeeld nooit zo maar op, want dan weet je niet wat ermee gebeurt!

Dit kan u ook interesseren

Back to top button