HoofdnieuwsRegionaalSport

Goud voor acroteams WSBF op ½ finale te Zwolle

ZWOLLE – Afgelopen weekend werd in de Stilohal te Zwolle de 2de ½ finale acrogym op nivo E, D en C gehouden. Maar liefst 7 teams van WSBF mochten aantreden op zaterdag om een plek te bemachtigen voor het NK op 6 juni a.s.

In de ochtendwedstrijd wisten alle teams een gouden medaille te bemachtigen. Aimee Althof en Amerins Venema behaalden de hoogste score bij de duo’s E junior. Hun inzet van de afgelopen weken werd dan ook beloond met een gouden medaille

Bij de E senioren trio’s slaagde het trio Sanne Schievink , Tjitske Visser en Ryanne Oostra erin om het goud mee te nemen naar Surhuisterveen. Met een ruime voorsprong op de concurrentie mocht dit team de hoogste plek op het erepodium betreden.

Eva van Sluijs en Lindsey Wassenaar wisten als enige duo in de categorie E senior boven de 26 punten te scoren. Dit duo wist naast het neerzetten van het hoogste technische cijfer eveneens samen met het mix-pair van WSBF de hoogste dagscore te behalen.

Yannick van der Veen en Nellie Bijker behaalden ook de magische score van 26.400. Met een voorsprong van meer dan 1.5 punt op de nummer twee in deze categorie kregen zij als vierde team van WSBF het goud omgehangen in Zwolle.

Bij de D duo’s was het zilver  voor Jildou Kooistra en Femke Pander. Zowel technisch als artistiek liet dit duo aan de jury zien dat zij thuishoren op het NK.

Tevens was er een podiumplek voor het D trio Sanne van der Ploeg, Jelline Bergsma en Hannah Westhof. Ondanks de weinige trainingsuren van de afgelopen weken wisten hun een bronzen medaille te behalen in een zwaar deelnemersveld.

Het trio Sieta van der Veer, Jantina de Vries en Christina Bruinsma werden verdienstelijk zesde in dezelfde categorie en bemachtigden net als alle andere teams van WSBF een ticket voor het NK op 6 juni a.s te Zwolle.

Op zondag was het de beurt aan de teams op C nivo. Hielkje Meijer en Femke Kooistra kwamen helaas niet in aanmerking voor deelname aan het NK. Bij de tempo oefening had dit team pech waardoor deelname aan het NK aan hun voorbij ging.

Dit was eveneens het geval bij de C trio’s. Yteke Hoogsteen, Wilma de Vries en Elina Sipma konden, in een deelnemersveld van maar liefst 35 teams, geen doorstroming afdwingen naar het NK te Rotterdam.

Het trio Jelly Frankes, Ingrid de Boer en Lyan van der Sleen konden zich afgelopen zondag ook niet meten met de zeven hoogst geplaatste teams die deel mogen nemen aan het NK.

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button