HoofdnieuwsRegionaal

Goud voor CGV Wardy

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 2 april vonden de 2e plaatsingswedstrijden plaats voor de preinstap en instap meiden. Voor Wardy deden 12 meiden mee aan deze wedstrijd.

Als eerste was het de beurt aan Siebrich Bruining, Rixt Boersma en Ilse de Vries. Zij kwamen uit als preinstap 2 RFD4. Alle 3 de meiden lieten weer een prachtige wedstrijd zien. Siebrich werd 15e, maar liet hele mooie oefeningen zien.

Met brug als haar beste toestel. Ook Ilse liet weer prachtige oefeningen zien. Haar beste onderdeel was balk waar ze de één na mooiste oefeningen liet zien. Zij werd uiteindelijk 5e. Rixt was zaterdag in erg goede doen en liet ook geen steekje vallen. Zij liet uiteindelijk op brug, vloer en balk de beste oefening zien van het deelnemersveld en mocht uiteindelijk de gouden medaille omhangen.

Hierna was het de beurt aan Douwina de Vries, Jildau Holwerda en Tiny Veenstra. Zij kwamen uit als preinstap 1 RFD5. Alle drie de meiden hebben enorme sprongen gemaakt ten opzichte van de eerste plaatsingswedstrijd.

Voor Douwina was balk haar beste toestel en ze werd uiteindelijk 11e. Ook voor Jildau bleek balk uiteindelijk haar beste toestel te zijn en zij werd keurig 12e. Tiny liet een hele mooie rol op sprong zien, dit was haar beste toestel. Zij werd uiteindelijk 13e.

In dezelfde ronde waren ook Meike Fleury, Lisette Pilat en Else Bosma aan de beurt. Zij kwamen uit als preinstap 1 RFD4. Ook deze meiden zijn de afgelopen weken flink gegroeid, al speelden de zenuwen wel erg op tijdens deze wedstrijd. Else had twee toestellen als beste onderdeel. Dit waren sprong en balk. Uiteindelijk werd zij 10e. Lisette had balk en vloer als beste toestel en zij werd uiteindelijk 11e. Meike had vloer als beste onderdeel en zij werd uiteindelijk knap 7e.

In deze wedstrijdronde was het ook de beurt aan Sjoukje Spijkerman (instap D2). Sjoukje begon aan een strakke vloeroefening. Vervolgens had ze een mooie handstandplat op sprong. Op de brug liet ze ook een zeer nette oefening zien. Als laatste mocht ze haar balkoefening laten zien.  Helaas had ze de zenuwen niet helemaal onder controle en had ze een aantal foutjes op balk. Ze werd 11e.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan Tessa de Bruijn (preinstap 2 RFD5) en Lotte Hofstra (instap D3).  Ook Tessa heeft de afgelopen weken flink getraind. Haar beste onderdeel vandaag was balk. Ze werd uiteindelijk 14e. Lotte begon op de balk. Hier had ze een foutje, maar ze herstelde zich goed. Zowel haar vloer als brugoefening gingen goed. Op sprong liet ze een mooie handstandplat zien. Ze werd uiteindelijk 8e.

Alle meiden hebben weer een fantastische wedstrijd gehad.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button