RegionaalSport

Goud voor Meike Fleurij uit Kollum

NIEUWE PEKELA – In het weekend van 6 en 7 april waren de districtskampioenschappen acro van Noord-Nederland. Namens WSBF deden er 8 teams mee.

Zondag deden de D+ teams mee. In dit niveau doen de teams 2 oefeningen. Het team bestaande uit Meike Fleurij (Kollum) en Alisha Dijkstra wist de jury in de pakken met een strakke balans oefening. Ook hun tempo oefening werd met hoge cijfers beloond. Zij mochten hier de gouden medaille in ontvangst nemen en zich districtskampioen noemen.

Meta van Dekken, Marléne Dijkstra en Karin ter Horst – het combi team met CGVWardy – lieten een strakke balans oefening zien. Helaas hadden zij een foutje in de tempo oefening. Ze zijn uiteindelijk als 7e geëindigd.

Op zaterdag beet het D-junioren trio Jannah Eppinga, Else Brink en Ninthe Alma het spits af. Zij lieten een mooie oefening zien op het nummer van ABBA. Hiermee behaalden zij de hoogste score in hun categorie en mochten zij de gouden medaille in ontvangst nemen.

Tot slot was het de beurt aan de E-junioren duo’s. Jildou van Houten en Fenna Baron lieten een prachtige, technische strakke oefening zien en behaalden hiermee de 3de plaats. Aniek Braam en Fenna Hoekstra lieten net als hun clubgenootjes een strakke oefening zien, waarbij ze artistiek de hoogste score behaalden. Zij mochten de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Op zondag tijdens de eerste wedstrijd lieten Wencke Sijbranda, Janke Havinga en Miriam Woudstra 2 prachtige oefeningen zien wat goed was voor een 3e plek.

Tineke Bosklopper en Eline Mulder begonnen met een keurige tempo oefening waarin ze mooie hoogtes lieten zien. In de balansoefening liepen ze helaas een vervelende blessure op, zij zijn op de 6e plek geëindigd.

In de laatste wedstrijd mocht het sterke team bestaande uit Sanne Bouma, Elsa de Vries en Fardau Hoekstra hun oefening laten zien in een groot deelnemersveld. Zij lieten zich van hun beste kant zien in de D-senioren categorie en behaalden hier de 1e plaats.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button