HoofdnieuwsRegionaalSport

Goud voor SVK turnsters Dineke en Nynke

BURGUM – Tijdens de 2e plaatsingwedstrijd niveau 7-8 in Burgum hebben de turnsters van SVK weer uitstekend gepresteerd. In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 2 niveau 8. Tirza de Graaf turnde een goede wedstrijd, met één foutje op balk, zij behaalde een bronzen medaille en over twee wedstrijden is ze gemiddeld 2e. Aryana Veenstra heeft een keurige wedstrijd geturnd, helaas net niet genoeg punten behaald voor een medaille, maar met deze 4e plaats mag ze zeer tevreden zijn. Jessica Steendam heeft zichzelf ook goed verbeterd ten opzichte van de 1e wedstrijd. Ze behaalde de hoogste balkscore en eindigde vandaag als 7e.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Dineke Speelman, turnt bij de senioren niveau 8. Ze presteerde nog niet helemaal naar wens maar toch was dit vandaag al goed voor een gouden medaille. Ook gemiddeld een eerste plaats voor Dineke. Dit belooft nog wat voor het FK.

In de 3e wedstrijd kwamen Janneke en Marieke Speelman samen met Nynke Postma in actie bij de junioren 1 niveau 7. Zij zijn aan elkaar gewaagd, Nynke kwam net als de eerste wedstrijd als beste uit de strijd, zij mocht weer het goud om laten hangen. Dit ondanks de rugblessure waar ze mee kampt. Janneke Speelman heeft een overwinning op haarzelf behaald door de kip op de brug te turnen, zij mocht dan ook verdiend het zilver ophalen. Marieke Speelman heeft een goede wedstrijd gedraaid maar heeft punten op balk laten liggen. Zij behaalde een vierde plaats, gemiddeld over twee wedstrijden een derde. Het is afwachten of dit voldoende is voor doorstroming naar het FK.  Ook in de 3e wedstrijd kwamen de jeugd 2 niveau 8 in actie. Lieke Klaver veroverde de eerste wedstrijd al een gouden medaille en voegt zaterdag hier een zilveren aan toe. De puntjes nog even op de i, en dan knallen op het FK. Hester Hiemstra heeft zichzelf verbeterd met een 10e plaats.

Het is nog even afwachten wie er naar het FK gaan maar voor Tirza, Dineke, Nynke, Janneke en Lieke is dit al wel bijna zeker.

 

 

foto 1: Lieke Klaver, Janneke Speelman, Nynke Postma en Dineke Speelman.

foto 2: Tirza de Graaf

 

Foto’s Annet Kamstra

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button